[:ro]
- 1 bucată cârnat de casă, mare și afumat
- vreo 4 cartofi mari
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 ardei gras sau ardei capia
- 1 ceapă roșie mare
- 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
- foi de dafin
- sare, piper, boia de ardei iute și dulce
- ulei
Metoda:
In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul.
Ceapa roșie și ardeiul capia se toacă mărunt sau se folosește robotul. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul. O adevărată plăcere. După ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei, până devin sticloase.
Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.
Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele.
Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.
Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin înainte ). Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin .
Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să striviți cartofii.
Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sarea, piperul și boiaua, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc.
Poftă bună !!!
[:en]
- 1 bucată cârnat de casă, mare și afumat
- vreo 4 cartofi mari
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 ardei gras sau ardei capia
- 1 ceapă roșie mare
- 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
- foi de dafin
- sare, piper, boia de ardei iute și dulce
- ulei
In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul.
Ceapa roșie și ardeiul capia se toacă mărunt sau se folosește robotul. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul. O adevărată plăcere. După ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei, până devin sticloase.
Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.
Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele.
Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.
Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin înainte ). Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin .
Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să striviți cartofii.
Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sarea, piperul și boiaua, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc.
Poftă bună !!!
[:]
1 thought on “Gulaş”