[:en]
Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant…
Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa bună pentru copii și cu un „design” pe gustul lor.
Aveți grădină ??? sau măcar o bucată de gard pe care să crească în voie o tufă colorată plină de fructe ??? dacă nu aveți încă vă spun că este ceva necesar… adică nu se poate trăi fără… Plăcerea cea mai mare a copiilor este să ciugulească micile fructe direct de pe băț… iară ce rămâne nemâncat se poate transforma într-o înghețată ” la pungă” făcută în nici mai mult, nici mai puțin de 5 minute… De ce să vă mai cumpărați mașină de făcut înghețată când se poate atât de simplu ???
Ingredientele folosite sunt în funcție de preferințele fiecăruia. Importantă este metoda.
Eu am încercat de mai multe ori până am ajuns la formula care nouă ne place și care se potrivește cel mai bine cu gustul nostru.
3/4 cană cu lapte ( puteți încerca și cu frișcă lichidă )
fructe de pădure sau cacao ( eu am folosit mure )
1 lingură de miere sau 2 linguri zahăr
1/2 linguriță esență de vanilie
pungi de mărimi diferite cu închidere etanșă
cuburi de gheață (suficiente pentru a umple o pungă mare mai bine de jumătate)
1/2 cană de sare ( cât mai grunjoasă )
ce aveți de făcut ??
Luați punga mică și adăugați în ea laptele, fructele ( întregi sau strivite puțin cu furculița), zahărul, esența de vanilie. Sigilați punga.
În punga mare adăugați cuburile de gheață și sarea. În mijlocul cuburilor introduceți punga mică cu laptele (aveți grijă să fie închisă bine).
Închideți și punga mare și începeți să scuturați.
După vreo 3 minute veți simți că amestecul de lapte devine consistent. Dacă vă obosesc mâinile, cereți ajutor și faceți cu schimbul. Agitați vreo 5 minute până înghețata ajunge la consitența dorită. Când considerați că este gata scoateți punga mică din gheață, o ștergeți bine ( ca să nu fie sărată la exterior)
și o serviți copiilor direct din pungă.
Pentru adulți o puteți aranja elegant într-un pahar cu picior lăsat vreo 15 minute în congelator și pe fundul căruia ați aruncat niște fructe proaspete.
Ați început să căutați pungile ?? ce mai așteptați…
Să aveți un weekend așa cum îl doriți !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant…
Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa bună pentru copii și cu un „design” pe gustul lor.
Aveți grădină ??? sau măcar o bucată de gard pe care să crească în voie o tufă colorată plină de fructe ??? dacă nu aveți încă vă spun că este ceva necesar… adică nu se poate trăi fără… Plăcerea cea mai mare a copiilor este să ciugulească micile fructe direct de pe băț… iară ce rămâne nemâncat se poate transforma într-o înghețată ” la pungă” făcută în nici mai mult, nici mai puțin de 5 minute… De ce să vă mai cumpărați mașină de făcut înghețată când se poate atât de simplu ???
Ingredientele folosite sunt în funcție de preferințele fiecăruia. Importantă este metoda.
Eu am încercat de mai multe ori până am ajuns la formula care nouă ne place și care se potrivește cel mai bine cu gustul nostru.
3/4 cană cu lapte ( puteți încerca și cu frișcă lichidă )
fructe de pădure sau cacao ( eu am folosit mure )
1 lingură de miere sau 2 linguri zahăr
1/2 linguriță esență de vanilie
pungi de mărimi diferite cu închidere etanșă
cuburi de gheață (suficiente pentru a umple o pungă mare mai bine de jumătate)
1/2 cană de sare ( cât mai grunjoasă )
ce aveți de făcut ??
Luați punga mică și adăugați în ea laptele, fructele ( întregi sau strivite puțin cu furculița), zahărul, esența de vanilie. Sigilați punga.
În punga mare adăugați cuburile de gheață și sarea. În mijlocul cuburilor introduceți punga mică cu laptele (aveți grijă să fie închisă bine).
Închideți și punga mare și începeți să scuturați.
După vreo 3 minute veți simți că amestecul de lapte devine consistent. Dacă vă obosesc mâinile, cereți ajutor și faceți cu schimbul. Agitați vreo 5 minute până înghețata ajunge la consitența dorită. Când considerați că este gata scoateți punga mică din gheață, o ștergeți bine ( ca să nu fie sărată la exterior)
și o serviți copiilor direct din pungă.
Pentru adulți o puteți aranja elegant într-un pahar cu picior lăsat vreo 15 minute în congelator și pe fundul căruia ați aruncat niște fructe proaspete.
Ați început să căutați pungile ?? ce mai așteptați…
You know I love you all !!!
[:]
Tocmai m-ai facut sa-mi para rau ca mi-am luat masina de inghetata! 🙂
No , sa nu-ti para rau …
Cu siguranta inghetata ta este mult mai buna :)))
Felicitari,excelenta idee. Trebuie sa o pun in practica mai ales ca ne asteapta peste 37 grade C 🙁
Merita incercata…
Pai chestia asta este ingenioasa … si rapida.
In masina de inchetata trebuie sa stea cel putin 25 de minute.
Prima poza este simpatica foc…” don’t touch my ice cream, it’s all mine!!!” 🙂
Este si tare buna , ca sa nu mai spun sanatoasa :))
Am auzit de procedeul asta dar nu l-am incercat. Este perfect cand ai copii si ei nu au rabdare ca mine sa se raceasca compozitia, sa o dau prin masina etc 🙂 Bine de tinut minte!
Intradevar este ideal pentru copii mai ales ca poti controla consistenta…
Alex imi place de mor prima poza de la inghetata asta cea cu nazdravanul tau.E bestiala…demna de revista.Foarte,foarte faina.
Ai reusit sa transmiti printr=o simpla poza tot ce are mai bun de dat inghetata asta ingenioasa!
Bravo draga mea pentru inspiratie si micutilor sa le fie de bine!Weekend fain!
Pup.
Mersi mult Angelica, comentariile tale imi fac ziua mai buna intotdeauna :))
Foarte simpatica ideea, cred ca o sa o incerc si eu 🙂
Paula ce placere …. Sunt convinsa ca lui Danut iar place :))
Rapid si delicios!
o da…super rapid si mega delicios !!!
Nu se putea sa lipsesc tocmai de la inghetata.Este foarte gustoasa.Te pup!
nu mai am…da mai fac …
Interesantã, inghetata aratã foarte bine 🙂
si e si foarte gustoasa..si sanatoasa :)))
testat reteta acum in miez de noapte. lapte, mure, miere, gheata, sare. In primul rand a iesit prea putina 😀 in al doilea rand n-am tinut pungile cu gheata si inghetata in mana ci le-am asezat intr-un castron si le-am agitat acolo, caci la 30 grade in casa sigur se topea gheata prea repede. N-a iesit asa de inchegata ca a ta, sau mai exact, nu toata compozitia din punga a inghetat in mod egal. Si a durat putin mai mult de 5 minute, dar pentru ceva dulce si bun merita asteptarea 😉 A fost foarte gustoasa, saru-mana pentru masa.
Intre timp am pus la congelator si vasul de la aparatul de inghetata, pastrez reteta si o amestec in aparat.
Aparatul de facut iaurt si cel de inghetata sunt pe lista mea de Craciun :)) ma bucur ca a iesit bine intr-un final…
Vreau si eu!!!! Cred ca e foarte buna la cum arata!!! 🙂