Tarta de lămâie verde a.k.a Key Lime Pie » Bucătăria familiei mele
Tarta de lămâie verde a.k.a Key Lime Pie

Tarta de lămâie verde a.k.a Key Lime Pie

22 Comments

Tarta de lămâie verde

 
Tarta de lămâie verde. Plăcintă asta a devenit foarte repede desertul nostru preferat din această vară.
 
Acest desert este după o rețetă autentică de Florida, adică se face din key lime care sunt un soi special de lămâii verzi ce crește doar acolo, dar deoarece sezonul lor este scurt și nu există suficient pentru export rețeta asta este modificată din cele mai vechi timpuri deoarece aproape toată lumea folosește lime/lămâii verzi de care se găsesc peste tot – gustul fiind aproape identic.

Tarta de lămâie verde

Crusta

 200 gr.  firimituri de biscuiți graham
  • 110 grame unt, topit 
opțional în crustă se pot adăuga:
– 30 gr. zahăr 
– o pișcătură de ghimbir măcinat
– puteți chiar înlocui 30 gr. de biscuiți cu 30 gr. migdale măcinate
 
Se încălzește cuptorul la 180 grade C şi se așează grătarul în centrul cuptorului. Mânjiți cu unt o tavă de plăcintă sau tartă .
 
Se amestecă împreună firimiturile de biscuiți graham ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie), untul topit şi zahărul dacă vă hotărați să folosiți. Turnați biscuiții în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții tăvii.
 
 
Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor şi așezați tava pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
 
 

Umplutura:

3 gălbenuşuri mari, la temperatura camerei

400 gr.  laptele condensat homemade

120 ml suc ​​de lime proaspăt

2 lingurițe coajă rasă de lime

 
 
Cu mixerul se bat gălbenușurile până devin palide şi pufoase (2-3 minute). Se adaugă treptat laptele condensat și se bate până crema se deschide la culoare și devine pufoasă (3-5 minute).
 
 Se adaugă apoi coaja de lime și sucul proaspăt stors.
 
 
Se toarnă umplutura peste crustă 
 
 
și se coace timp de aproximativ 10 – 15 minute, sau până când umplutura se așează. Dacă zgâlțâiți tava veți vedea că nu se mai mișcă. Scoateți tava din cuptor şi așezați-o pe un grătar de sârmă să se răcească.
 
După ce s-a răcit complet, acoperiți-o cu folie şi băgați-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Pregătiți niște frișcă și ornați plăcinta după bunul plac.
 
 
Să aveți poftă !!!!
 
 
Tarta de lămâie verde
 

Alte TARTE

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]



22 thoughts on “Tarta de lămâie verde a.k.a Key Lime Pie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.