Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara » Bucătăria familiei mele
Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara

Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara

0 Comments  /  Jump to Recipe

Lasagna rolls cu ricotta si spanac - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

LASAGNA întoarsă

Așa cum v-am mai povestit copiii mei sunt liberi în bucătărie să încerce ce vor. Bineînțeles supravegheați. De ce permit acest lucru? Să vadă, să învețe, să guste, să simtă aromele și, mai ales, să pregătească ei ceea ce urmează să servească. Ii las să gătească pentru că astfel nu există război atunci când propun eu un meniu sau pregătesc masa fără să îi consult.

Gătitul împreună cu copiii oferă timp de calitate în familie, creează o legătură între părinte și copil.

Pregătirea și prepararea mâncării îi ajută pe copii să-și aprecieze părinții. Uneori copiii cred că mesele vin de nicăieri. Dacă îl înveți pe copil să gătească îl ajută să înțeleagă cât timp și efort îi ia unui părinte pentru a pregăti o masă sănătoasă și gustoasă pentru familie.

Pregătirea unei mese crește încrederea: când copiii pot spune „Am făcut-o singur”, ei simt un sentiment de împlinire. Mai mult, atunci când alți membri ai familiei spun că le-a plăcut ceea ce a gătit copilul, el simte un sentiment de mândrie și realizare. Acest lucru poate face copilul să devină mai încrezător în sine și în alte domenii ale vieții sale.

Mesele preparate de la zero conțin de obicei mai mulți nutrienți și mai puține calorii, substanțe chimice și îndulcitori decât alimentele preambalate și fast-food.

Atunci când copiilor li se dezvoltă abilități și atitudini pozitive privind alimentația și relația cu alimentele, veți vedea că le putem cultiva obiceiuri sănătoase pentru tot restul vieții.

Cu cât vor învăța mai repede să gătească, cu atât mai devreme vor stăpâni o abilitate esențială de viață, de supraviețuire.

Deci concluzia este una singură : Lăsați copiii în bucătărie !!

Mai ales dacă vor să pregătească Lasagna .

Lasagna rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 


Ingrediente Lasagna

  • 7-8 foi de lasagna
  • 300 gr. ricotta
  • 100 gr. baby spanac
  • sos marinara cu cârnați ( din comerț sau home made – rețeta mai jos în text)
  • mozzarella și parmezan, cât cuprinde
  • 1 ou
  • sare, piper, nucșoară

 

Ingrediente lasagna - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Cum să faci lasagna rolls în câțiva pași simpli?

  1. SOSUL DE ROȘII

Ai două variante: fie îl faci de la început fie îl cumperi gata făcut.

Dacă decizi să îl faci cu mâna ta uite rețeta:

SOS MARINARA cu salsiccia

  • 1 cârnat italienesc
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1-2 căței de usturoi, tocați
  • ½ cană vin roșu sec
  • ulei de măsline extravirgin
  • o conservă de roșii fără coajă, mărunțite
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 1/2 linguriță sare
    1/2 linguriță de piper negru proaspăt râșnit

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adaugă ceapa și cârnatul scos din înveliș și călește totul la foc mediu, 5 până la 10 minute. Adaugă usturoiul și mai gătește încă 1 minut.

Adaugă apoi vinul și lasă să scadă până când aproape tot lichidul se evaporă, aproximativ 3-5 minute. Amestecă apoi roșiile, busuiocul, sarea și piperul.

Acoperă și lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute, până când sosul se îngroașă. Amestecă ocazional pentru a preveni arderea.

Îndepărtează de pe foc, scoate frunzele de busuioc și lasă să se răcească.

2. Umplutura de brânză

Amesteci ricotta cu oul, cu spanacul tăiat mărunt, cu jumătate din cantitatea de mozzarella și jumătate din cea de parmezan. Amesteci cu furculița și condimentezi cu sare, piper și nucșoară.

 

Ricotta cu spanac - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

3.  Asamblarea

Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare conform indicațiilor de pe pachet. Nu le fierbeți prea tare deoarece se vor mai găti și în cuptor. Doar cât să le puteți rula.

Tăiați foaia de lasagna pe lungime, adăugați umplutura de brânză și rulați.

 

Rulouri de Ricotta cu spanac - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

În vasul de gătit ( tava) întindeți câteva linguri de sos și apoi rulourile cu ricotta. Deasupra adăugați restul de sos de roșii, parmezanul și mozzarella.

 

4. Gătiți

Dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 15-20 min. până brânza de la suprafață se topește și bolborosește.

 

Lasagna rolls cu marinara - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Just perfect!!!

 

Lasagna rolls cu ricotta si spanac - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Final touch presărați niște busuioc verde deasupra și niște semințe de pin prăjite!

Serviți fierbinte. Nebunie!!!

Și încă ceva –  se poate reîncălzi și chiar congela.

 

Lasagna rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

Lasagna rolls rulz!!!

 

Lasagna rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Alte rețete asemănătoare cu lasagna rolls

Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

Rulouri de vinete cu piept de pui, în sos marinara

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Lasagna rolls cu ricotta și spanac, în sos marinara cu salsiccia

februarie 18
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • foi de lasagna
  • 300 gr. ricotta
  • 100 gr. baby spanac
  • sos marinara cu cârnați ( din comerț sau home made – rețeta mai jos)
  • mozzarella și parmezan, după cuprinde
  • 1 ou
  • sare, piper, nucșoară
  • SOS MARINARA CU SALSICCIA
  • 1 cârnat italienesc
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1-2 căței de usturoi, tocați
  • ½ cană vin roșu sec
  • ulei de măsline extravirgin
  • o conservă de roșii fără coajă, mărunțite
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt râșnit
Directions
  • Step 1 SOS MARINARA CU SALSICCIA Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adaugă ceapa și cârnatul scos din înveliș și călește la foc mediu, 5 până la 10 minute. Adaugă usturoiul și mai gătește încă 1 minut. Adaugă apoi vinul și lasă să scadă până când aproape tot lichidul se evaporă, aproximativ 3-5 minute. Amestecă apoi roșiile, busuiocul, sarea și piperul.
  • Step 2 Acoperă și lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute, până când sosul se îngroașă. Amestecă ocazional pentru a preveni arderea.
  • Step 3 Îndepărtează de pe foc, scoate frunzele de busuioc și lasă să se răcească.
  • Step 4 UMPLUTURA DE BRÂNZĂ Amesteci ricotta cu oul, cu spanacul tăiat mărunt, cu jumătate din cantitatea de mozzarella și jumătate din cea de parmezan. Amesteci cu furculița și condimentezi cu sare, piper și nucșoară.
  • Step 5 ASAMBLAREA
  • Step 6 Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare conform indicațiilor de pe pachet. Nu le fierbeți prea mult deoarece se vor mai găti și în cuptor. Doar cât să le puteți rula.
  • Step 7 Tăiați foaia de lasagna pe lungime, adăugați umplutura de brânză și rulați.
  • Step 8 În vasul ( tava ) de gătit întindeți câteva linguri de sos și adăugați apoi rulourile cu ricotta. Deasupra adăugați restul de sos de roșii, parmezanul și mozzarella rămasă.
  • Step 9 Dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 15-20 min. până brânza de la suprafață se topește și bolborosește.
  • Step 10 Serviți fierbinte. Pentru o notă mai deosebită presărați niște busuioc verde deasupra și niște semințe de pin prăjite.
  • Step 11

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.