Și pentru că s-a deschis sezonul la afine și e plină grădina mea mică de la munte, azi vă povestesc despre rețeta mea de muffins cu afine… da, este adevărat că am dezvoltat o pasiune pentru acest tip de desert și pentru că se poate adăuga în lunch box-ul copiilor. Și pentru că pot să fac muffins din ce am prin frigider. Ideea de bază e să ai ingrediente uscate și umede. Cele umede pot fi : de la lapte și terminând cu resturile din cutia de brânză tartinabilă sau cutia deschisă de smântână și ce a mai rămas din iaurtul de la micul dejun. Pui amestecul uscat peste umed și gata povestea.
Azi e despre muffins.
Ingrediente pentru Muffins cu afine și mascarpone
- 115 gr. unt
- 150 gr. zahăr
- coaja de la 1 lămâie necerată
- 1 ou mare
- 250 gr. făină
- ulei esențial lămâie ( ulei doterra)
- 120 gr. mascarpone
- 2 lingurițe praf de copt
- un vârf cuțit sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 căni afine proaspete
- 120 gr. iaurt
- zahăr pudră pentru final
Metoda
Nu amestecați în exces.
Se introduce tava în cuptorul și se coace 15-20 minute, până ce brioșele devin aurii.
Se scot din cuptor și se mai lasă încă 10 minute în tavă, după care se așează pe un grilaj până se răcesc ( fără a se îndepărta hârtia).
Mai multe rețete de brioșe AICI
2 thoughts on “Muffins cu afine si mascarpone”