12 Muffins :
- 200 gr. făină
- 150 gr. zahăr fin
- 2 ouă
- 100 gr. unt topit
- 1 linguriță cu vârf praf de copt
- o pișcătură sare
- 300 gr. piure de dovleac
- 2 mere curățate și tăiate în cuburi
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță cardamon
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/4 linguriță ghimbir măcinat
Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Hârtiile speciale pentru muffins se aranjează în tavă.
Într-un castron se amestecă făina cernută + praful de copt + sarea + mirodeniile, iar în alt vas se freacă spumă zahărul + ouăle + untul topit + merele cuburi + dovleacul copt și făcut piure, până la omogenizare.
La acestea din urmă am adăugat compoziția făinoasă și aluatul obținut l-am pus cu lingura ( este un aluat mai moale ) în forme.
Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet.
Glazura de Cream Cheese cu scorțișoară :
- 2 linguri unt la temperatura camerei
- 60 gr. Philadelphia Cream Cheese
- 1/4 linguriță extract de vanilie
- o pișcătură scorțișoară
- 80 – 100 gr. zahăr pudră
Am amestecat toate ingredientele până am obținut o compoziție omogenă cu care am glazurat muffin-urile.
Final touch – am presărat deasupra migdale sfărâmate.
Ce drăguțe sunt!
La cat mai multi anisori !!!! Frumos ati sarbatorit !! 😉
Foarte frumoase!!!
Minunata prezentarea!!!
La cat mai multi anisori!!!
Nu lipsesc de la petrecere!!! La Multi Ani!!!
Arata minunat!!!
va multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase si ma bucur enorm ca va place 🙂
Acum lamuriti-ma si pe mine, in titlu scrie mar si in reteta doua mere!!!! Cate sa pun ?
2 mere mai mici sau poate fi unul mare…cantitatea de mere este in functie de preferinte 🙂 la fel si dimensiunea la care le taiati (puteti folositi razatoarea mare).