Muffins cu lămâie, scorțișoară și măr

Muffins cu lămâie, scorțișoară și măr

5 Comments

 

 
 
Înainte de toate trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp să scriu această rețetă. În ultimele două săptămâni am tot „lucrat” la ea până am obținut ceea ce nu credeam că voi obține vreodată: un muffin atât de delicios încât să stârnească aprecierea tuturor.

 Chiar și consortul care nu este cel mai mare Lover Muffin după prima mușcătură a zis: „Oh, wow asta e chiar bun”.   A mai luat o mușcătură și din nou :” Oh, Daaa. Asta e chiar foarte bun”. Inițial m-am uitat urât la el :” Hei !! nu trebuie să fi sarcastic, ok „.  Iar el: ” Nu, nu, acuma serios, muffinurile tale devin tot mai bune pe zi ce trece”. 
 Oare să fie din cauza merelor ??? că erau de casă… sau poate din cauza crustei crocante ??? Sau poate doar a învățat să mă mintă frumos …

Vă las pe voi să decideți …

Pentru o tavă de 12 am folosit
  • 150 gr. făină integrală
  • 100 gr. făină albă
  • 100 gr. zahăr brun
  • 2-3 linguri de miere
  • 150 ml iaurt grecesc
  • 100 gr. unt topit
  • 2 mere
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • o pișcătură nucșoară
  • opțional merge și câte o pișcătură de ghimbir și cardamom

 pentru topping:

  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
 
Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Hârtiile speciale pentru muffins se aranjează în tavă. Credeți-mă este musai să vă achiziționați hârtiuțe din astea. Sunt de acord că există o groază de minuni inutile în bucătăria fiecăruia, dar astea sunt vitale.
Într-un castron amestec făina cernută + praful de copt + scorțișoara + nucșoara, iar în alt vas zahărul + mierea + untul + oul + iaurtul + merele rase + coaja și sucul de lămâie până la omogenizare. În final peste compoziția de mere se încorporează făina. 
Aluatul obținut se pune cu lingura ( este un aluat mai moale ) în forme.
 
 
Pregătim toppingul sau crusta amestecând cu degetele făina + untul + zahărul + scorțișoara până se obține un aluat sfărâmicios, ca niște firimituri mai mari.
 
 

 Împrăștiem acest aluat peste cel deja în forme. 

 
 
Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
 
 

Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet.

 
 
Acum că sunt gata aștept să-mi spuneți dacă consortul meu a avut sau nu dreptate.
 
 
 
 
 
Muffins cu lămâie
 
 
 
 
 
 
 

 


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]



5 thoughts on “Muffins cu lămâie, scorțișoară și măr”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.