Mic dejun pe paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate
Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate

Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate

3 Comments

Mic dejun rapid si delicios - paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate / oua romanesti

Este sâmbăta dimineața  și doriți ceva rapid și super delicios după a cărui preparare bucătăria dvs. sa nu arate ca după război?? asta este!!! o pâine prăjită cu ceva pe ea…

mmm ciuperci Shiitake și ouă poșate

Mic dejun rapid si delicios - paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate / oua romanesti

Ingrediente

  •  2-3 linguri ulei de măsline
  •  2-3 felii de pâine cu semințe sau ciabatta
  •  4 bucăți de unt
  •  pătrunjel proaspăt tocat
  •  2 căței mici de usturoi tocat
  • ciuperci shiitake ( o caserola mică )
  • 2-3 ouă de țară
  • ardei pișcos
  •   sare de mare și piper negru
  •  1 ou
  •  parmezanul proaspăt ras
    Mic dejun rapid si delicios - paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate / oua romanesti

METODA

Să vă spun ce am făcut cu ouăle. Am luat o oală în care am pus apă la fiert. Când a început să fiarbă, am spart ouăle în apă. 
Cam în 3 minute veți avea un ou mediu. Așa că în funcție de preferințe decideți cât lăsați oul în apă. Cu o spumieră scoateți ouăle, cu grijă să nu se spargă. Ar fi păcat să pierdeți bunătate de gălbenuș.
Pare extrem de ușor dar există totuși câteva șmecherii.  
  • pentru a avea și aspect, puteți să le spargeți într-un pahar mai mic ca să vă fie ușor când le adăugați în apă.
  •  dacă apa este prea rece oul se împrăștie, iar dacă clocotește gălbenușul se va întări. Ideal este ca atunci când clocotește să adăugați puțină apă rece sau să luați de pe foc apa până adăugați ouăle.
  • nu adăugați sare în apă 
  • există forme speciale care se pot scufunda în apă, asta pentru a păstra albușul compact. 
  • mai puteți folosi folie de plastic alimentare ca să nu se împrăștie albușul.

Ciupercile

În timp ce pregătiți ouăle într-o tigaie anti-aderentă se încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Se adaugă o felie de pâine și prăjiți pentru aproximativ 1 minut apoi se întoarce și pe cealaltă parte.
Se prăjește o a doua felie de pâine în același mod, dacă e nevoie se mai adaugă ceva mai mult ulei de măsline. Pâinea prăjită se transferă pe un tocător pregătit pentru servire.
În aceeași tigaie, se topește untul la foc mediu-scăzut.
Se adaugă pătrunjel tocat și usturoiul și se călesc timp de aproximativ 30 de secunde.

Mic dejun rapid si delicios - paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate / oua romanesti

  Peste pătrunjel se adaugă ciupercile întregi sau felii și se amestecă bine. Se mărește focul la mediu până ce acestea încep să se înmoaie. Se adaugă ardeiul pișcos dacă se prefera puțină iuțeală.

  Se condimentează cu sare și piper.

  Se așează ciupercile pe partea de sus a fiecărei pâini prăjite. Apoi se pune oul deasupra.
  Se decorează cu parmezan ras și mai mult pătrunjel.

Mic dejun rapid si delicios - paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate / oua romanesti

    Se servește imediat.

Paine prajita cu ciuperci Shiitake si oua posate
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Prep Time
15 min
Ingredients
  1. 2-3 linguri ulei de măsline
  2. 2-3 felii de pâine cu semințe sau ciabatta
  3. 4 bucăți de unt
  4. pătrunjel proaspăt tocat
  5. 2 căței mici de usturoi tocat
  6. ciuperci shiitake ( o caserola mică )
  7. 2-3 ouă de țară
  8. ardei pișcos
  9. sare de mare și piper negru
  10. 1 ou
  11. parmezanul proaspăt ras
Instructions
  1. Să vă spun ce am făcut cu ouăle. Am luat o oală în care am pus apă la fiert cu puțin oțet. Când a început să fiarbă, am spart ouăle în apă. Cam în 3 minute veți avea un ou mediu. Așa că în funcție de preferințe decideți cât lăsați oul în apă. Cu o spumieră scoateți ouăle, cu grijă să nu se spargă.
  2. În timp ce pregătiți ouăle într-o tigaie anti-aderentă se încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
  3. Se adaugă o felie de pâine și prăjiți pentru aproximativ 1 minut apoi se întoarce și pe cealaltă parte.
  4. Se prăjește o a doua felie de pâine în același mod, dacă e nevoie se mai adaugă ceva mai mult ulei de măsline. Pâinea prăjită se transferă pe un tocător pregătit pentru servire.
  5. În aceeași tigaie, se topește untul la foc mediu-scăzut.
  6. Se adaugă pătrunjel tocat și usturoiul și se călesc timp de aproximativ 30 de secunde.
  7. Peste pătrunjel se adaugă ciupercile întregi sau felii și se amestecă bine. Se mărește focul la mediu până ce acestea încep să se înmoaie. Se adaugă ardeiul pișcos dacă se prefera puțină iuțeală.
  8. Se condimentează cu sare și piper.
  9. Se așează ciupercile pe partea de sus a fiecărei pâini prăjite. Apoi se pune oul deasupra.
  10. Se decorează cu parmezan ras și mai mult pătrunjel.
Notes
  1. Se servește imediat.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



3 thoughts on “Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.