Se face că primesc săptămâna trecută niște bijuterii. Tocmai ce le-am încercat și acum pot să-mi spun părerea.
Melinis este cea mai nouă descoperire din bucătăria mea.” Marca Melinis reunește mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude – cătina, afine, zmeură, gutui, pere, vișine… – și petale de trandafiri într-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere. Acest proces de conservare este desfășurat la o temperatura optima de sub 35˚C, asemenea modului în care albinele transformă, în stup, nectarul în miere. Folosind doar cu ingrediente naturale, fiecare produs Melinis păstrează tot ceea ce are natura mai bun de oferit.”
Au mâncat copiii mei cu lingurița iar noi adulții am lins borcanele.
Aceste produse sunt minunate în starea lor naturală, adică direct din borcan dar sunt to die for și incluse în preparate.
Eu azi le-am adăugat într-un panini, deoarece sunt fan al sandwich-urilor sărate dar dulci.
Panini cu mere, cheddar, bacon, rucola și Melinis cremă de goji
- 4 felii de pâine de secară cu semințe ( sau ce pâine preferați)
- unt la temperatura camerei
- melinis cremă de goji
- cheddar, gouda, emmentaler răzuit
- 1 măr tăiat felii subțiri
- 4 felii de bacon prăjite
- rucola
- cimbru proaspăt ( când am făcut fotografiile eu nu avem 🤪 )
- miere la final
Primul pas este să încingeți presa de panini. Dacă nu aveți folosiți o tigaie mai mare.
Grupați feliile de pâine 2 câte 2. Întindeți unt pe exteriorul fiecărei felii de pâine. În interior adăugați melinis pe o felie( dacă nu aveți atunci folosiți tot unt) și unt pe cealaltă. Peste unt așezați un strat de brânzeturi, felii de măr și rucola. Ca în fotografie.
Adăugați deasupra baconul. Închideți cu felia unsa cu melinis la interior. Acum aveți un sandwich închis uns cu unt la exterior.
Adăugați sandwich-urile unul câte unul în presa de Panini sau în tigaie și gătiți până se topește brânza.
Serviți stropit cu miere și presărat cu cimbru.
Mâncați cu poftă.
Cumpărați Melinis.
PANINI CU MERE, CHEDDAR SI BACON
Ingredients
- 4 felii de pâine de secară cu semințe ( sau ce pâine preferați)
- unt la temperatura camerei
- cheddar, gouda, emmentaler răzuit
- 1 măr tăiat felii subțiri
- 4 felii de bacon prăjite
- rucola
- cimbru proaspăt
- miere la final
Directions
- Step 1 Primul pas este să încingeți presa de panini. Dacă nu aveți folosiți o tigaie mai mare.
- Step 2 Grupați feliile de pâine 2 câte 2. Întindeți unt pe exteriorul fiecărei felii de pâine. În interior adăugați melinis pe o felie( dacă nu aveți atunci folosiți tot unt) și unt pe cealaltă. Peste unt așezați un strat de brânzeturi, felii de măr și rucola.
- Step 3 Adăugați deasupra baconul. Închideți cu felia unsa cu melinis la interior. Acum aveți un sandwich închis uns cu unt la exterior.
- Step 4 Adăugați sandwich-urile unul câte unul în presa de Panini sau în tigaie și gătiți până se topește brânza.
- Step 5 Serviți stropit cu miere și presărat cu cimbru.