Cum faci un tort de macaroane??
Colaborarea mea cu Selgros România intră în cel de-al treilea an, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Și cu toate că anul trecut am ținut-o pe tradițional, anul acesta ne jucăm în bucătăria mea și povestim despre cum completează ea viața de familie.
Implicarea copiilor
în gătit sau mai bine spus în petrecerea timpului în bucătărie este cea mai bună metodă de a-i învăța despre alimentație. O să-mi spuneți că nu au ce căuta în bucătărie, că fac mizerie, că se pot arde și lista exemplelor negative poate continua. Permiteți-mi să vă contrazic. Copiii mei sunt destul de mari acum dar vă spun cu mâna pe inimă că nici o activitate realizată împreună nu ne-a apropiat atât de mult cum a făcut-o gătitul împreună. Și sunt mamă de băieți.
Totul a început încă de la diversificarea lor când mi-am dat seama că au preferințe culinare.
Și de atunci sunt implicați în tot ceea ce se întâmplă în bucătărie. Gătitul este ceva al nostru. Ei și cu mine, doar noi 3. De când i-am implicat în bucătărie tind să mănânce și să încerce alimente noi, iar aspectul farfuriilor noastre este de revistă.
Copiii mici iubesc să ajute și de aceea trebuie folosită la maxim acestă dorință a lor. Gătitul cu copiii este o aventură. Implicarea lor în alegerea meniului, în mersul la cumpărături, în realizarea listelor și a bugetelor sunt doar câteva din activitățile care le vor oferi copiilor niște abilitați de care vor avea nevoie pe tot parcursul vieții.
Toate calculele pe care le facem atunci când pregătim rețetele au sporit abilitățile lor matematice dar și de lectură. Implicați în calcul vor ști cu siguranță ce înseamnă jumătate sau sfert, cum se face conversia greutății, diferența dintre Celsius și Fahrenheit. Când mergeți la cumpărături alegeți un magazin care are de toate ca să vă fie mai ușor.
Mergeți cu ei în piață. Urmăriți emisiuni culinare.
Dacă lăsați copiii să gătească alături de voi, ei vor învăța despre originile alimentelor și despre diferite culturi.
Când al meu cel mare a pregătit prima dată masa pentru fratele lui mai mic, a fost tare mândru de el, era tot un zâmbet. Când îi dați o sarcină atât de importantă înseamnă că ați avut încredere în el și de aceea se simte responsabil. Și totul este în avantajul vostru. Credeți-mă, un copil care se descurcă în bucătărie este o minune pentru o mamă prinsă în nebunia orașului.
Atunci când copilul va spune: „Am făcut-o singur, te rog gustă și tu ” veți vedea în el un sentiment de realizare. Iar când va gusta ceea ce a pregătit, va apărea și sentimentul de mândrie și de împlinire.
Pe scurt, toate lucrurile bune se întâmplă în bucătărie.
Și ca să vedeți că am dreptate, mai jos găsiți rețeta noastră de macaroane cu brânză.
Asta după câteva emisiuni culinare, discuții pe tema brânzei, importanța aspectului unei farfurii și o vizită la supermarket.
Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi
Ingrediente
- paste paccheri 250 gr.
- semințe de pin prăjite
- pătrunjel verde
pentru umplutură:
- 200 gr. cottage cheese
- 2 bile mozzarella di bufala, mărunțite
- 1/2 cană mozzarella pentru pizza, mărunțită
- 1/2 cană brânză maturată
cu ardei iute, mărunțită - 3/4 cană de parmezan ras
- 2 ouă
- 1-2 căței usturoi
- 1 linguriță de oregano uscat
- pătrunjel verde
- sare și piper negru, proaspăt măcinat
- sos de roșii
Metoda
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
Fierbeți pastele în apă sărată, dar nu conform indicațiilor de pe ambalaj, ci mai puțin deoarece intră și în cuptor, deci nu vor rămâne nefierte. Ideal este să fie doar înmuiate și încă tari în mijloc. Scurgeți-le și lăsați-le la răcit.
În robotul de bucătărie adăugați: cottage chesse, mozarella di buffalla, brânza maturată, ouăle, usturoiul mărunțit și jumătate din cantitatea de parmezan. Apăsați pulse până obțineți un amestec omogen.
Tocați pătrunjelul.
Dacă vă place aroma puteți adăuga și câteva frunze de busuioc verde.
Transferați totul într-un castron și amestecați ierburile. Condimentați după gust cu sare și piper negru.
Amestecul de brânzeturi se pune într-un poș.
Turnați jumătate din cantitatea de sos de roșii în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o folosit o formă de tort deoarece copiii au vrut să obțină un tort de paste.
Așezați pastele în sosul de roșii.
Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă din amestecul de brânzeturi.
Acoperiți pastele cu sosul rămas, restul de parmezan și mozzarella.
Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite, pătrunjel proaspăt și serviți acest preparat cât încă e cald.
Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi
Ingredients
Directions
2 thoughts on “Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi”