Știu că vremea e urâtă și că nimeni nu are chef de nimic…
dar cu toate astea trebuie să mâncăm.
Cel mai ușor ar fi să luăm telefonul și să sunăm un prieten, să zicem că îl cheamă take out și să rezolvăm această problemă. Dar nu e cazul să fiți leneși în ceea ce privește gătitul. Așa cum face Jamie Oliver în 15 minute puteți și voi în 30. Da da da bombăniți: că nu sunt ingredientele, că nu e udă apă, că nu are macaroana gaură, scuze găsiți cu miile. Dar vă spun eu ce este cel mai ușor. Sâmbătă sau duminică seară, când stați tolăniți în pat și vă uitați la un film sau poate faceți teme la matematică împreună cu copilul/copiii din dotare, cu siguranță găsiți o pauză de reclame sau ceva asemănător în care să întocmiți așa rapid un meniu pentru săptămâna care va urma (mai nou există și aplicații care te ajută la treaba asta). În timp ce pregătiți copiii de culcare și mai adunați câte o piese de lego care parcă de-a dracului stă înfiptă în covor, puteți discuta meniul propus cu membrii casei. Și acum că tot aveți un meniu vă culcați liniștiți și visați când și cum să vă faceți timp de cumpărături.
„Meal plan” avem, ingrediente există în frigider așa că nu mai aveți nici o scuză decât să gătiți.
Paste în 15 minute.
INGREDIENTE
- 250 gr. spaghete
- 12-15 roșii cherry tăiate în jumătate
- 1/2 cană ulei de măsline extra virgin
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 fire de ceapă verde, tăiate mărunt cu partea verde cu tot
- sare și piper proaspăt râșnit
- 6 bucăți anghinare marinată și scursă de ulei
- 15 măsline fără sâmbure, înjumătățite
- 2-3 fire de pătrunjel proaspăt mărunțit
- sucul de la 1 lămâie
- brânză feta mărunțită, cât de multă doriți
- 10-15 frunze proaspete de busuioc, rupte
- fulgi de ardei iute sau dulce (după preferințe)
INDICAȚII
Se pregătesc spaghetele urmând instrucțiunile de pe pachet pentru a găti pastele al dente.
Atunci când pastele sunt aproape fierte, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă, la foc mediu. Se reduce focul și se adaugă usturoiul și puțină sare. Se gătește timp de 10 secunde, amestecând regulat. Se adaugă pătrunjelul, roșiile și ceapa verde. Se gătește în continuare la foc mic până când se încălzește întreaga compoziție, aproximativ 30-40 de secunde.
Când pastele sunt gata, se scurge apa și se adaugă în tigaie peste sosul de ulei de măsline. Se adaugă restul ingredientelor si se amestecă pentru a acoperi uniform pastele.
Se servește imediat în boluri adânci adăugând deasupra frunzele de busuioc, feta mărunțită și fulgii de ardei.
Paste cu feta
Alte rețete cu paste
Paste într-o oală / one pot pasta – cu ricotta, dovlecel și lămâie
Paste artizanale cu usturoi și ulei de măsline ( Aglio, Olio e Peperoncino)
Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi
Paste mediteraneene cu feta
Ingredients
- 1 pachet spaghete
- 12-15 roșii cherry tăiate în jumătate
- 1/2 cană ulei de măsline extra virgin
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 fire de ceapă verde, tăiate mărunt cu partea verde cu tot
- sare și piper proaspăt râșnit
- 6 bucăți anghinare marinată și scursă de ulei
- 15 măsline fără sâmbure, înjumătățite
- 2-3 fire de pătrunjel proaspăt mărunțit
- sucul de la 1 lămâie
- brânză feta mărunțită, cât de multă doriți
- 10-15 frunze proaspete de busuioc, rupte
- fulgi de ardei iute sau dulce (după preferințe)
Directions
- Step 1 Se pregătesc spaghetele urmând instrucțiunile de pe pachet pentru a găti pastele al dente.
- Step 2 Atunci când pastele sunt aproape fierte, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă, la foc mediu. Se reduce focul și se adaugă usturoiul și puțină sare. Se gătește timp de 10 secunde, amestecând regulat. Se adaugă pătrunjelul, roșiile și ceapa verde. Se gătește în continuare la foc mic până când se încălzește întreaga compoziție, aproximativ 30-40 de secunde.
Super reteță! Deosebit de gustoasă și foarte sățioasă! Am primit felicitări de la mama-soacră, vă dați seama… 😀
Ce fain…o iubim pe mama soacra !