[:en]
Este cald… foarte cald… și mi-e o lene ceva de speriat… și o groază să aprind aragazu’…
Ce se face repede și merge făcut în cuptor, așa în vreo 25 minute max. ???
Știu, știu un piept de pui … și am și un dovleac din ăla portocaliu …
Deci, încălzesc eu cuptorul la 200 ° C. Spăl bine 2 piepți de pui ( sau 1 mare ) și îi usuc cu un prosop de bucătărie. I-au un ardei iute uscat, îl curăț de semințe și-l tai feliuțe ( poate fi și ardei iute proaspăt, depinde de care aveți). Pieptul de pui îl pun într-un bol împreună cu ardeiul iute, o pișcătură sare de mare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Pun deasupra și niște oregano uscat ( puteți folosi și oregano proaspăt, dar mi-e mi se pare că cel uscat e mai aromat, părerea mea ). Amestec astfel încât să se lipească cât mai bine toate aromele de pui.
Dovleacul îl tai în sferturi, scot semințele cu o linguriță și apoi încerc să-l feliez cât mai subțire.
Scot tava din dulap și pun în ea pieptul de pui cu toate aromele pe el și aranjez de jur împrejurul lui toate feliile de dovleac. Peste dovleac am turnat puțină smântână de gătit (nu pe pui). Am presărat cu nucșoară rasă, sare și piper, apoi am stropit cu puțin ulei de măsline .
Am dat la cuptor 30 de minute, din care primele 15 acoperit.
Și nici nu s-a încălzit prea tare în bucătărie…
Am servit fierbinte cu niște pâine prăjită, numa bună de înmuiat în sosul cremos care a rămas în tavă…
Sursa: Jamie Oliver
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Este cald… foarte cald… și mi-e o lene ceva de speriat… și o groază să aprind aragazu’…
Ce se face repede și merge făcut în cuptor, așa în vreo 25 minute max. ???
Știu, știu un piept de pui … și am și un dovleac din ăla portocaliu …
Deci, încălzesc eu cuptorul la 200 ° C. Spăl bine 2 piepți de pui ( sau 1 mare ) și îi usuc cu un prosop de bucătărie. I-au un ardei iute uscat, îl curăț de semințe și-l tai feliuțe ( poate fi și ardei iute proaspăt, depinde de care aveți). Pieptul de pui îl pun într-un bol împreună cu ardeiul iute, o pișcătură sare de mare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Pun deasupra și niște oregano uscat ( puteți folosi și oregano proaspăt, dar mi-e mi se pare că cel uscat e mai aromat, părerea mea ). Amestec astfel încât să se lipească cât mai bine toate aromele de pui.
Dovleacul îl tai în sferturi, scot semințele cu o linguriță și apoi încerc să-l feliez cât mai subțire.
Scot tava din dulap și pun în ea pieptul de pui cu toate aromele pe el și aranjez de jur împrejurul lui toate feliile de dovleac. Peste dovleac am turnat puțină smântână de gătit (nu pe pui). Am presărat cu nucșoară rasă, sare și piper, apoi am stropit cu puțin ulei de măsline .
Am dat la cuptor 30 de minute, din care primele 15 acoperit.
Și nici nu s-a încălzit prea tare în bucătărie…
Am servit fierbinte cu niște pâine prăjită, numa bună de înmuiat în sosul cremos care a rămas în tavă…
Sursa: Jamie Oliver
[:]
Imi place mult reteta, n-am mai gatit dovleac din acesta cu piept de pui, dar cred ca merita sa fie incercata reteta 🙂
O zi…racoroasa 🙂 :**
A fost foarte apreciat…te pup !!!
Bine ati revenit dragilor!
A fost memorabila vacanta?
Sper ca da,pentru ca felul asta principal cu care m-ai ispitit aici nu o sa-l uit in graba…mi-ai facut prea mare pofta.Problema e dovleacul…e de negasit la noi :-(…da’ mai caut…
Te tzuc!
Angelica daca nu gasesti dovleac poti incerca niste cartof dulce…Pup si eu !!!
Imi place combinatia asta.
Dovleacul asta mie imi place la nebunie, dar pana acum singurul fel mancat de mine este taiat in jumatate si presarat cu zahar muscovado si cu putin unt si copt in cuptor pentru multe minute.
Musai sa-mi cumpar si eu zahar din ala, trebuie sa fie un deliciu ce spui tu acolo….
Simt mirosul in nari!!! Am sa am in vedere cominatia!
Danamama, miroase in toata casa dar nu credeam ca a ajuns pana la voi :))
Sa stii ca la combinatia asta nu m-am gandit , dar sigur e dementiala !!!