Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos ... » Bucătăria familiei mele
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos …

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos …

9 Comments

[:en]

Este cald… foarte cald… și mi-e o lene ceva de speriat… și o groază să aprind aragazu’… 
Ce se face repede și merge făcut în cuptor, așa în vreo 25 minute max. ???
 Știu, știu un piept de pui … și am și un dovleac din ăla portocaliu …

Deci, încălzesc eu cuptorul la 200 ° C. Spăl bine 2 piepți de pui ( sau 1 mare ) și îi usuc cu un prosop de bucătărie. I-au un ardei iute uscat, îl curăț de semințe și-l tai feliuțe ( poate fi și ardei iute proaspăt, depinde de care aveți). Pieptul de pui îl pun într-un bol împreună cu ardeiul iute, o pișcătură sare de mare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Pun deasupra și niște oregano uscat ( puteți folosi și oregano proaspăt, dar mi-e mi se pare că cel uscat e mai aromat, părerea mea ). Amestec astfel încât să se lipească cât mai bine toate aromele de pui.
Dovleacul  îl tai în sferturi, scot semințele cu o linguriță și apoi încerc să-l feliez cât mai subțire.
Scot tava din dulap și pun în ea pieptul de pui cu toate aromele pe el și aranjez de jur împrejurul lui toate feliile de dovleac. Peste dovleac am turnat puțină smântână de gătit (nu pe pui). Am presărat cu nucșoară rasă, sare și piper, apoi am stropit cu puțin ulei de măsline .
Am dat la cuptor 30 de minute, din care primele 15 acoperit.
Și nici nu s-a încălzit prea tare în bucătărie…

Am servit fierbinte cu niște pâine prăjită, numa bună de înmuiat în sosul cremos care a rămas în tavă…

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
Este cald… foarte cald… și mi-e o lene ceva de speriat… și o groază să aprind aragazu’… 
Ce se face repede și merge făcut în cuptor, așa în vreo 25 minute max. ???
 Știu, știu un piept de pui … și am și un dovleac din ăla portocaliu …

 
Deci, încălzesc eu cuptorul la 200 ° C. Spăl bine 2 piepți de pui ( sau 1 mare ) și îi usuc cu un prosop de bucătărie. I-au un ardei iute uscat, îl curăț de semințe și-l tai feliuțe ( poate fi și ardei iute proaspăt, depinde de care aveți). Pieptul de pui îl pun într-un bol împreună cu ardeiul iute, o pișcătură sare de mare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Pun deasupra și niște oregano uscat ( puteți folosi și oregano proaspăt, dar mi-e mi se pare că cel uscat e mai aromat, părerea mea ). Amestec astfel încât să se lipească cât mai bine toate aromele de pui.
 
 
Dovleacul  îl tai în sferturi, scot semințele cu o linguriță și apoi încerc să-l feliez cât mai subțire.
Scot tava din dulap și pun în ea pieptul de pui cu toate aromele pe el și aranjez de jur împrejurul lui toate feliile de dovleac. Peste dovleac am turnat puțină smântână de gătit (nu pe pui). Am presărat cu nucșoară rasă, sare și piper, apoi am stropit cu puțin ulei de măsline .
 
 
Am dat la cuptor 30 de minute, din care primele 15 acoperit.
 
 
Și nici nu s-a încălzit prea tare în bucătărie…
 
 
Am servit fierbinte cu niște pâine prăjită, numa bună de înmuiat în sosul cremos care a rămas în tavă…
 
 
 

[:]


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



9 thoughts on “Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos …”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.