Pizza ca la mama acasă » Bucătăria familiei mele
Vreau sa va imaginați o zi de duminica în care afara sunt -15 grade și totul este înghețat.
Care este cel mai bune mod de a încălzi familia??? O pizza fierbinte, ca la mama acasă… Si mai ales ca este una din preferatele noastre, deci un motiv suficient pentru a porni cuptorul…
Având în vedere frigul de afara a trebuit sa ne mulțumim cu ce aveam prin cămară , deoarece nu era o alternativa drumul la magazin.

Sa va spun ce am găsit în cămară/frigider:
Topping pizza:  șuncă, salam picant,porumb,ardei, cașcaval ( mozzarella era doar la magazin asa ca ne-am luat gândul), roșii pentru sos, oregano , ulei măsline, oregano, busuioc proaspăt.
O parte importanta la o pizza făcută acasă este blatul. Noua ne place blatul subțire și crocant .

Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte călduț, 25 g drojdie proaspătă sau 1 linguriță (4,5g)drojdie uscata, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahar
Aluat subțire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei măsline, 20g drojdie proaspătă sau 1/2 linguriță(3g) drojdie uscata , 1/3 linguriță sare, 1 linguriță zahar
Din fericire sunt mândri posesori al unei mașini de pâine, asa ca aluatul s-a cam făcut singur.

Sos de roșii pentru pizza:
1 cutie de roșii în suc de roșii sau 600 g roșii proaspete, 50 ml ulei de măsline, busuioc proaspăt
1-2 caței usturoi, sare, piper

Preparare sos de roșii pentru pizza: Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de măsline. Se adauga usturoiul tocat, se călește 1 minut; se pune busuiocul ,  apoi roșiile din cutie sau roșii proaspete, tăiate cubulețe. Amestecăm cu o lingură de lemn și încercăm sa sfărâmăm roșiile. După 10 minute se ia de pe foc și se trece amestecul printr-o sită; cojile de roșii și frunzele de bosuioc se aruncă. Punem sosul de roșii pe foc, într-o cratiță  și lăsăm sa fiarbă încă 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune și 1 lingură de bulion. Când este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare şi se condimentează cu piper râșnit.

 
Preparare Pizza : pe blatul de pizza se întinde suc de roșii, se presară cașcaval (mozzarela) și oregano. Pe câte un sfert din blat am așezat restul de ingrediente „organizat”, ca sa-i dau pizzei un aspect de  Quattro Stagione .
Se da pizza la cuptor.
La nici o săptămână după ce am pregătit aceasta pizza foarte gustoasă , am mai încercat și altă variantă de „topping” și de atunci am devenit fan al pizzei cu ceapă….

Mulţumesc pentru vizită !!!!


1 thought on “Pizza ca la mama acasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.