Duminică…afară este în sfârșit soare..din păcate toți suntem gripați așa că prânzul de duminică ” în deplasare” (adică la bunici) s-a anulat.Deci îmi rămâne mie sarcina de a pregăti prânzul . Cum eram puțin atinsă de gripă am încercat să fac ceva care să nu necesite prea multa atenție din partea mea .Aşa că am pregătit niște pulpe de pui , pe care le-am aruncat peste un pat de legume.
Am folosit: 4 pulpe de pui ,cartofi, morcovi, ardei gras, ceapă. Legumele le-am curățat și le-am tăiat bucăți (cuburi sau felii) și le-am așezat într-o tavă în care am pus hârtie de copt. In tavă legumele le-am stropit cu ulei de măsline , sare , piper.
Marinata pentru pui : 5 linguri pulpă de roșii , 2 căței de usturoi, 1 linguriță de miere, sare, cimbru, ulei de măsline. Pulpa de roșii se amestecă cu usturoiul pisat și cu mierea și se pun într-o cratiță pe foc. Se adauga sarea, cimbrul și uleiul de măsline. 

Se așează pulpele în tavă peste legume și se stropesc cu marinata. Se lasă sa se pătrundă cam o oră .

Acoperim  apoi tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor la foc potrivit vreo 45 min-1 oră ( în funcție de cuptor) . Se verifică din când în când tava și se tot udă cu zeama formată pulpele ca să nu se usuce.

Dupa ce carnea s-a frăgezit și este aproape gata și legumele sunt gătite , se îndepărtează folia și se mai lasă în cuptor încă vreo 20 min. ca să se formeze o crustă și să prindă culoare.
Si uite aici rezultatul.
 
Poftă bună !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!


1 thought on “Pulpe de pui marinate cu legume la tavă”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.