Nu vă pot da cantități exacte… este tipul de pizza pe care îl faci după gust. pizza cu burrata
Ingrediente pizza
- roșii: mici, mari, verzi, galbene, negre, cu gust de roșii adevărate, nu povești.
- cremă de oțet balsamic, asta este ceva de vis
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt, rupt în bucăți
- cimbru la fel și el, proaspăt și rupt
- 2-3 bile de mozzarela di bufala sau dacă aveți noroc la vreun italian o bila mare de burrata
- aluat de pizza ( asta e din comerț)
- câteva felii de prosciutto, dacă sunteți veg atunci lăsați carnea afară
- usturoi, fără de care nici nu se discută
- ardei iute, roșu
Aluatul de pizza.
Fie ca îl faceți din scoarță în scoarță ( nu vă plictisesc cu rețeta) fie căutați în frigiderul de semi-congelate din supermarket. Important este să aveți aluatul pe pizza pregătit (dacă nu vreți pizza ci poftiți o tartă atunci folosiți aluat de foietaj)
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți o foaie de copt pentru tavă și începeți asamblarea. Aranjați frumos aluatul de pizza, rotund, pătrat cum vreți dvs. sau faceți mini pizze dacă vă permite tava, la alegere. Ideea e să fie aluat.
Într-un bol de dimensiuni medii amestecați uleiul de măsline, crema de oțet balsamic, sarea, piperul, cimbru, busuioc, usturoiul pisat sau zdrobit și ardeiul iute tăiat în feliuțe subțiri. Chiar dacă mă repet iar vă spun același lucru: gustați maglavaisul obținut și mai adăugați din ingrediente pentru a fi pe placul papilelor dvs.
Și acum roșiile…mmmm roșiile…cele mici le lăsați întregi iar cele mari le tăiați în 4, apoi le adăugați peste dressingul obținut în bol și zgâlțâiți ușor.
Luați bolul cu roșiile unse cu toate minunile și dați-l la frigider vreo juma de oră.
Dacă ați reușit să vă abțineți și nu ați devorat tot ce era în bol, luați amestecul obținut și întindeți-l deasupra aluatului. Adăugați deasupra orice urma de dressing rămasă în bol.
Dați la cuptor 20-25 min. sau până aluatul este copt. După ce scoateți pizza din cuptor, să o lăsați două minute pe o suprafață rece, stropită cu puțină apă. Acum e momentul să adăugați prosciutto și burrata, să garnisiți cu busuioc și să serviți.
pizza cu burrata
Mini PIZZa
1 thought on “Pizza cu burrata și roșii”