[:ro]
M-am trezit că vreau ceva dulce, dar nu foarte dulce și totuși dulce … și care să fie cu fructe și ușor de preparat, pentru că mi-e atât de lene încât mai bine m-aș culca. Aș putea transforma lenea în somn, dar mai bine o pun de-o prăjitură.
Și uite așa după vreo 2 ore la noi în casă mirosea divin.
Ingrediente:
- 2 mineole (4 mandarine)
- 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
- 250 gr. unt la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 gr. zahăr pudră
- 3 ouă
- 160 gr. mălai grișat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 pișcătură sare
Metoda:
- Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
- Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
- Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
- Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
- Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
- În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
- Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
- 2 mineole (4 mandarine)
- 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
- 250 gr. unt la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 gr. zahăr pudră
- 3 ouă
- 160 gr. mălai grișat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 pișcătură sare
- Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
- Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
- Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
- Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
- Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
- În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
- Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
- Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
- Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
[:en]
M-am trezit că vreau ceva dulce, dar nu foarte dulce și totuși dulce … și care să fie cu fructe și ușor de preparat, pentru că mi-e atât de lene încât mai bine m-aș culca. Aș putea transforma lenea în somn, dar mai bine o pun de-o prăjitură.
Și uite așa după vreo 2 ore la noi în casă mirosea divin.
Ingrediente:
- 2 mineole (4 mandarine)
- 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
- 250 gr. unt la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 gr. zahăr pudră
- 3 ouă
- 160 gr. mălai grișat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 pișcătură sare
- Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
- Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
- Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
- Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
- Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
- În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
- Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
Love U All !!
- 2 mineole (4 mandarine)
- 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
- 250 gr. unt la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 gr. zahăr pudră
- 3 ouă
- 160 gr. mălai grișat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 pișcătură sare
- Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
- Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
- Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
- Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
- Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
- În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
- Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
- Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
- Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
[:]
This is so nice. I love this food.Thanks.
pare a fi o reteta rapida, economicoasa si savuroasa, exact pe placul meu…pot folosi si mandarine din compot?
o daaa… am incercat si eu…la fel de delicioasa !!!
felicitari! ma bucura faptul ca adaugi multa dragoste. nu-i de mirare ca sunt super gustoase toate. mult spor
Daniela multumescccc 🙂
Minunata prajitura asta!