Nuci caramelizate » Bucătăria familiei mele »
Nuci caramelizate

Nuci caramelizate

9 Comments

 

 
Se zvonește că vine Crăciunul. Nu vreți să știți câte liste și câte scrisori nu i-am trimis deja moșului.
Ne-am gândit, adică eu, să începem pregătirile cu pași mărunți. Anul trecut am pregătit pentru pachețelele de Crăciun homemade Cranberry Pistachio Biscotti  anul ăsta încercăm niște borcănașe cu nuci … easy to do dar de foarte mare efect.

 
Dacă nu vă plac nucile puteți folosi migdale sau nuci pecan sau toate la un loc. 
Eu am folosit 2 căni de nuci proaspete, de anul ăsta.
Am încălzit cuptorul la 180 grade C.
Am luat nucile și le-am împrăștiat într-o tavă acoperită cu foaie de copt, într-un singur strat. Au nevoie de 8-10 minute ca să se prăjească frumos și uniform.
 
 
Într-o cratiță am amestecat: 1 cană de zahăr brun + 2 lingurițe scorțișoară + 1/4 linguriță nucșoară + o pișcătură sare + 6 linguri lapte. Se lasă pe foc până se obține un sirop ( vreo 8 minute ). Apoi îndepărtați și adăugați 1 linguriță extract de vanilie. În siropul obținut adăugați nucile prăjite și amestecați până toate sunt acoperite.
 
 
Pe o foaie de copt am împrăștiat nucile învelite în sirop, le-am desfăcut cât de mult am putut cu o furculiță și le-am lăsat la uscat.
 
 
Când s-au uscat le-am pus frumușel în borcănașe și le-am pregătit pentru pachețelele de Crăciun ( sau de moș Nicolae că-i mai aproape ). Nu am obținut decât 4 borcănașe, restul nucilor au fost devorate înainte de a se răci….
 
 
 
 
 

 


Related Posts

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]

Bezele cu Mentă ☃

Bezele cu Mentă ☃

    BEZELE Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și în bucătăria mea pregătirile sunt în toi. Azi ne ocupăm de Bezelele care vor fi o parte importantă in my Christmas Goodie Bags.  Eu sunt de modă veche și încă mai cred că […]9 thoughts on “Nuci caramelizate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.