Cranberry Pistachio Biscotti » Bucătăria familiei mele

 

 
Pe scurt. Găsesc cranberries, cumpăr. Vede fii-miu şi zice: „mama , vreau ceva dulce şi să bagi toate fructele astea roșii și te rog să mai pui și fistic că mi-e tare îmi place”. Nici o problemă, zic eu.  Întreb în stânga şi-n dreapta dacă ştie cineva o reţetă … şi nimeni nimic… de fapt ca să nu mint au venit idei dar de salate .
Rețetele făcute de mine până acum cu cranberries ar trebui să le cataloghez sub denumirea de „americanisme”. Muffin-uri am făcut, cookies am făcut, musli bar am făcut, deci ce a mai rămas ??? Gata cu americanii !!!
Astăzi facem Biscotti…
 
 
 Biscotti este termenul italian pentru biscuiţi crocanți trecuți „de două ori prin cuptor”. Acest tip de biscuiți sunt buni cu cafea sau ceai , iar dacă vă plac cadourile home-made merg şi sub formă de cadou de Crăciun ( că tot se apropie) pentru familie sau prieteni. Coaceți o cantitate suficientă, faceți jumătate cu ciocolată albă şi cealaltă jumătate cu ciocolată semi-dulce sau amăruie, frumos ambalate şi gata cadoul.

Cum am făcut Biscotti?

 
Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se ia o tavă pentru prăjituri şi se acoperă cu o hârtie pentru copt ( sau o ungeți cu unt şi o tapetați cu făină). 
50 gr. unt la temperatura camerei se mixează cu 135 gr. zahăr între 3-5 min. (depinde de mixer) până obțineți o cremă groasă şi pufoasă, palidă la culoare. In această cremă se adaugă 2 ouă mari , un plic zahăr vaniliat sau extract de vanilie şi coajă de lămâie. Se amestecă bine.
Separat se amestecă 230 gr. făină cu 1 linguriță praf de copt şi un vârf cuțit sare.
 
 
Se adaugă amestecul de făină peste cremă , fructele şi fisticul ( eu am pus şi câteva alune). Este un aluat foarte simplu de făcut, cea mai grea parte fiind curățarea fisticului. Dacă vă place să simțiți fisticul întreg atunci
lăsaţi-l întreg. 
Folosiți o lingură de lemn şi amestecați foarte bine.
 
 
Pe masa de lucru împrăștiați făină ( destul de multă deoarece este un aluat lipicios). Scoateți aluat din bol şi cu ajutorul propriilor dvs. mâini dați-i formă de ruladă ( ca un buștean ) .
 
 
Aluatul astfel modelat îl așezați în tavă și pentru a da forma specifică de biscotti, presați ușor cu mâna, pentru a lua o formă turtită.
Coaceți la 180 grade 20-25 min. sau până aluatul devine auriu și începe să crape în partea de sus. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă, pe foaia de copt pentru 10 minute.
 
 
Când s-a răcit, așezați ” rulada ” pe masa de lucru şi cu ajutorul unui cuțit de pâine zimțat tăiați felii de 1-1,5 cm.
 
 
 Aceste felii le așezați din nou în tavă și se mai coc timp de 10 minute.
 
 
 Dacă vă plac Biscotti mai tari atunci îi lăsați putin mai mult în cuptor, poate chiar îi întoarceți pe ambele părți.
Când sunt gata scoateți tava şi îi asezaţi să se răcească pe un grătar.
Pentru biscotti cu ciocolată–  în bain-marin topiți niște ciocolată şi înmuiați în ea biscotii răciți. E foarte ușor.
 
 

Am folosit pentru Biscotti : 

 
230 gr. făină
1 linguriţă praf de copt
135 gr. zahăr
50 gr de unt
2 ouă
1 vârf cuţit sare
1 linguriţă coajă de lămâie (coaja rasă fin)
1 cană cranberries uscate
1 cană fistic, fără coajă şi tăiat grosier
 ciocolată albă sau amăruie
 
 
Să aveţi poftă !!!!!
 

 


Related Posts

Cobbler cu merișoare

Cobbler cu merișoare

    Cobbler cu merișoare. Nu este nimic mai bun și mai reconfortant decât un desert cald. Așa că haideți să facem unul rapid. Ingrediente cobbler cu merișoare 1 cană mare de cranberry / merișoare 85 gr. unt topit 120 ml lapte 1 ou mare […]

Galette cu mere

Galette cu mere

      Galette cu mere sau cum să încheiem această săptămână cu stil. Pentru cei care rămân acasă de 1 mai : Îmi pare rău, acuma sincer, îmi pare rău !!! Iar pentru cei care vor înfrunta pericolul unui weekend prelungit la munte sau […]



3 thoughts on “Cranberry Pistachio Biscotti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.