Brioşe cu merişoare » Bucătăria familiei mele » Muffin si Cupcake
 
 
Brioșe cu merișoare !
 
Am găsit cranberries (merișoare) proaspete la noi în piață și am fost mai mult decât încântată, pentru că nu am mai făcut de mult și îmi era tare dor de niște Cranberry Muffins.

Pentru a face 12 brioșe cu merișoare aveți nevoie de :

 
  • 2 căni (200g) cranberries proaspete
  • 1 1/2 căni (280g) faină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 cană (200g) de zahăr brun
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • vârf de cuțit de sare
  • 7 linguri ulei de struguri sau 100 gr. unt topit
  • cană (250g) iaurt
  • 3 ouă

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade.
Folosiți forme de hârtie cerată speciale pentru brioșe ( este mai ușor decât să tot ungi tava cu unt și faină) și pregătiți tava.

2. Într-un bol se amestecă faină, praful de copt, zahărul și sarea.
3. Se topește untul(uleiul) și se amestecă cu iaurtul și ouăle.
4. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede, şi se amestecă , se amestecă, se amestecă, se amestecă până când aluatul devine neted și omogen.

5. În amestecul de făină, având grijă să nu AMESTECE PREA MULT se adaugă cranberries.
6. Cu o lingură așezați aluatul în formele de brioşă și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute, până când o scobitoare introdusă în brioșe iese curată.

După ce se scot din cuptor se lasă să se răcească pe un grătar.

Să aveți poftă !!!

 
 
Brioșe cu merișoare !

 

Related Posts

Cobbler cu merișoare

Cobbler cu merișoare

    Cobbler cu merișoare. Nu este nimic mai bun și mai reconfortant decât un desert cald. Așa că haideți să facem unul rapid. Ingrediente cobbler cu merișoare 1 cană mare de cranberry / merișoare 85 gr. unt topit 120 ml lapte 1 ou mare […]

Galette cu mere

Galette cu mere

      Galette cu mere sau cum să încheiem această săptămână cu stil. Pentru cei care rămân acasă de 1 mai : Îmi pare rău, acuma sincer, îmi pare rău !!! Iar pentru cei care vor înfrunta pericolul unui weekend prelungit la munte sau […]



4 thoughts on “Brioşe cu merişoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.