Chec cu merișoare și portocale » Bucătăria familiei mele
Chec cu merișoare și portocale

Chec cu merișoare și portocale

0 Comments  /  Jump to Recipe

Chec cu merișoare și glazura de portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Familia noastră a dezvoltat o tradiție de neuitat în jurul sărbătorilor de iarnă – pregătirea și savurarea preparatelor de Crăciun. Fiecare an aduce cu sine câte o rețetă îndrăgită, iar aroma îmbătătoare a coacerii completează atmosfera festivă din jurul nostru. Anul acesta checul cu merișoare și portocale va fi vedeta incontestabilă a mesei noastre festive.

Începem prin a alege cu grijă merișoarele proaspete și suculente, simbol al bucuriei și vitalității. Adunarea ingredientelor devine în sine un ritual plin de zâmbete și cooperare. Portocalele proaspete aduc cu ele un strop de soare în bucătărie și ne amintesc de căldura familiei noastre. Împreună, ne străduim să creăm o alchimie magică, unde gusturile și aromele se combină într-un dans perfect.

 

Chec cu merișoare și glazura de portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Când casa noastră este cuprinsă de mirosul dulce al coacerii checului, știm că momentul a sosit. Fiecare felie a acestei prăjituri este încărcată cu amintiri și tradiții, reprezentând unitatea și bucuria Crăciunului. În timp ce familia se adună în jurul mesei, râsetele și conversațiile se amestecă cu aroma îmbietoare a checului proaspăt scos din cuptor.

Este un desert care nu hrănește doar stomacul, ci și inima noastră. Împărțim momente de bucurie și recunoștință, iar fiecare mușcătură este o călătorie în lumea noastră minunată de sărbătoare. Checul cu merișoare și portocale este o simfonie de gusturi și culori care capturează spiritul Crăciunului.

 

Chec cu merisoare si glazura de portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente Chec cu merișoare și portocale/ Orange cranberry sweet bread

  • 300 gr. făină
  • 150 gr. zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml iaurt grecesc de băut 2% grăsime
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 cană mare merișoare proaspete ( tăiate în jumătate sau sferturi)

Cranberries - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

  • 1 lingură suc proaspăt stors de portocale
  • coaja rasă de la 2 portocale necerate
  • extract de vanilie

Merișoare si glazura de portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Glazura de portocale

  • 1 cană zahăr pudră
  • 2 linguri suc de portocale proaspăt stors

 

Cum fac cel mai bun chec de merișoare în timp pentru Moș Crăciun?

Preîncălzesc cuptorul la 180 de grade.

Amestec într-un bol făina, zahărul, praful de copt și sarea. 

În alt bol (mai încăpător) amestec sucul și coaja de portocală, iaurtul, uleiul, ouăle și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui tel omogenizez compoziția. 

Încetul cu încetul adaug ingredientele uscate peste cele umede.

 

Nu amestec în exces. Adaug merișoarele și mai învârt de 2-3 ori aluatul cât să se acopere.

 

Aluat chec cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Într-o tavă de chec pregătită cu hârtie de copt adaug aluatul și dau la cuptor aproximativ o oră sau până trece testul scobitorii. Testul scobitorii presupune să împlântați o scobitoare cât mai aproape de centrul checului. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și îl puteți scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, lăsați în cuptor și verificați mai târziu, tot cu scobitoarea.

 

Când checul e gata, îl scot pe un grătar și îl las să se răcească.

 

Chec în tavă cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Eu am vrut ca acest chec să fie un hit și să trezesc întreaga familie cu aroma lui dulce și învăluitoare. De aceea am făcut o glazură care l-a îndulcit și mai mult.

 

Chec în tavă cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Glazura de portocale se face foarte ușor.

Peste zahărul pudră adaug foarte încet sucul de portocale și amestec. Nu adaug tot sucul odată ci doar cât am nevoie pentru a obține o consitență semilichidă.

 

Chec cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Ornez checul cu glazura obținută, tăi și savurez. Straturile bogate ale aluatului se îmbină perfect cu explozia de arome aduse de bucatele de merișoare și notele răcoritoare ale portocalelor proaspete.

 

Chec cu merișoare si portccala - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Fiecare felie este ca o explozie de arome în gura noastră, iar culorile vibrante ale merișoarelor se îmbină cu nuanțele calde ale portocalelor pentru a crea o simfonie de gusturi și culori care capturează spiritul Crăciunului.

 

Chec cu merișoare si portocala - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

Deserturile care conțin merișoare și portocale sunt aromate și fructate. Combinația lor adaugă o aromă proaspătă și vibrantă. Acrișorul merișoarelor se îmbină perfect cu dulceața și aciditatea portocalelor.

 

Felii chec cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Combinația de fructe aduce o varietate de texturi în deserturi. Merișoarele pot adăuga o notă ușor gelatinoasă, în timp ce portocalele oferă o consistență proaspătă și suculentă.

 

Chec cu merișoare si portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Merișoarele și portocalele pot fi integrate într-o varietate de deserturi, cum ar fi prăjituri, tarte, salate de fructe, înghețată sau smoothie-uri, oferind astfel opțiuni versatile pentru diferite preferințe gustative.

 

Chec cu merișoare si glazura de portocale - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Indiferent de alegerea desertului, combinația de merișoare și portocale poate aduce un gust rafinat și sănătos, fiind o opțiune apreciată în lumea culinară.

 

Felii Chec cu merișoare - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Alte rețete de Crăciun

Melci cu merișoare / Cranberry rolls

Budinca cu portocale roșii

COZONAC cu nucă

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

 

This recipe has no ratings just yet.

CHEC CU MERIȘOARE ȘI PORTOCALE

decembrie 15
: easy

CHEC CU MERIȘOARE ȘI PORTOCALE/ ORANGE CRANBERRY SWEET BREAD

By:

Ingredients
  • 300 gr. făină
  • 150 gr. zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml iaurt grecesc de băut 2% grăsime
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 cana mare merișoare proaspete ( tăiate în jumătate sau sferturi)
  • 1 lingură suc proaspăt stors de portocale
  • coaja rasă de la 2 portocale necerate
  • extract de vanilie
  • GLAZURA DE PORTOCALE
  • 1 cană zahăr pudră
  • 2 linguri suc de portocale proaspăt stors
Directions
  • Step 1 Preîncălzesc cuptorul la 180 de grade.
  • Step 2 Amestec într-un bol făina, zahărul, praful de copt și sarea.
  • Step 3 În alt bol (mai încăpător) amestec sucul și coaja de portocală, iaurtul, uleiul, ouăle și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui tel omogenizez compoziția.
  • Step 4 Încetul cu încetul adaug ingredientele uscate peste cele umede.
  • Step 5 Nu amestec în exces. Adaug merișoarele și mai învârt de 2-3 ori aluatul cât să se acopere.
  • Step 6 Într-o tavă de chec pregătită cu hârtie de copt adaug aluatul și dau la cuptor aproximativ o oră sau până trece testul scobitorii. Când checul e gata, îl scot pe un grătar și îl las să se răcească.
  • Step 7 GLAZURA DE PORTOCALE SE FACE FOARTE UȘOR. Peste zahărul pudră adaug foarte încet sucul de portocale și amestec. Nu adaug tot sucul odată ci doar cât am nevoie pentru a obține o consitență semilichidă.
  • Step 8 Ornez checul răcit cu glazura obținută, tăi și savurez.

 


Related Posts

Cobbler cu merișoare

Cobbler cu merișoare

    Cobbler cu merișoare. Nu este nimic mai bun și mai reconfortant decât un desert cald. Așa că haideți să facem unul rapid. Ingrediente cobbler cu merișoare 1 cană mare de cranberry / merișoare 85 gr. unt topit 120 ml lapte 1 ou mare […]

Galette cu mere

Galette cu mere

      Galette cu mere sau cum să încheiem această săptămână cu stil. Pentru cei care rămân acasă de 1 mai : Îmi pare rău, acuma sincer, îmi pare rău !!! Iar pentru cei care vor înfrunta pericolul unui weekend prelungit la munte sau […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.