Am găsit o nouă formă de a găti pulpele de pui , de fapt orice preparat culinar se poate găti astfel și anume gratinarea. Conform dicționarului gastronomic întâlnim această definiția a gratinării : „A realiza o crustă la suprafața unui preparat culinar, prin rumenire la cuptor; pentru a obține o crustă frumoasă, în mod curent suprafața preparatului se acoperă cu un strat de brânză sau pesmet.„
Avem nevoie de :
* 6 bucăți pulpe de pui
* ulei de măsline,
* 3 căței usturoi
* sare, piper, boia
* 200 gr. mozzarella
* un buchet broccoli
Pulpele de pui dezosate și fără pieliță se spală bine și se țin puțin în iaurt sau lapte.
Apoi se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare , piper, boia . Se toarnă ulei de măsline și se adaugă și usturoiul tăiat felii. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 minute. Eu am acoperit cu folie de Al și am descoperit vasul spre sfârșit.
Între timp curățați buchetul de broccoli și desfaceți-l în buchețele mai mici . Am folosit doar florile, urmând ca din tulpini să fac o ” Supă cremă de broccoli”.
După ce s-au rumenit , pulpele se scot din cuptor, se așează deasupra mozzarella tăiată felii și buchețelele de broccoli şi se dau din nou la cuptor pentru încă 15 minute. Se scot când mozzarella a prins o crustă frumoasă – galben arămie.
Să aveţi poftă !!!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
1 thought on “Pulpe de pui gratinate cu broccoli”