Şi din nou o rețetă foarte simplă , nu prea îmi place să-mi complic existența dacă nu este nevoie și mai ales dacă nu prea am timp .
Aşa că am pus niște pulpe superioare dezosate la marinat. Marinata am făcut-o astfel : am adăugat peste pulpe o cană de iaurt sau lapte bătut (depinde ce aveți prin casă) în care am pus usturoi fără milă, puțin ulei de măsline și sare( dacă vă place „riscul” puteți adăuga în marinată și un ardei iute mărunțit bine).
Se lasă pulpele la marinat 1 oră sau mai mult, în frigider.Vor fi nemaipomenite …
Se lasă pulpele la marinat 1 oră sau mai mult, în frigider.Vor fi nemaipomenite …
Şi acum pentru friptură aveți nevoie de:
– pulpe de pui ( eu aveam niște pulpe superioare dezosate)
– cartofi cât să acopere fundul tăvii
– praz;
– 2-3 căței de usturoi sau 2 fire de usturoi verde;
– 2 fire de ceapă verde;
– 1 ceașcă apă sau supă de pui;
– boia de ardei dulce , sare , piper
– ulei de măsline.
Se ia o tavă în care se pune hârtie de copt ( îmi place să pun hârtie de copt atunci când fac fripturi pentru că: în primul rând nu se prinde friptura de tavă și in al 2-lea rând nu mai am atâta bătaie de cap cu spălatul tăvii). Cartofii se taie rondele și se așează pe fundul tăvii în puțin ulei de măsline . Tăiem apoi prazul, ceapa și usturoiul și le punem peste cartofi.
Punem peste legume sare, piper, boia. Scoatem pulpele din frigider și din marinată , le ungem cu ulei de măsline și le condimentăm și pe ele cu sare, piper, boia .
Apoi le punem peste legumele din tavă .Turnăm supa/apa în tavă și dăm totul la cuptor.
Apoi le punem peste legumele din tavă .Turnăm supa/apa în tavă și dăm totul la cuptor.
Am acoperit tava cu folie de Al.
Lăsăm la cuptor verificând din când în când . Cu o lingură turnați din sosul format în tavă peste pulpe ca să nu se usuce. Când sunt aproape gata îndepărtați folia și lăsați să se rumenească bine .
Noi am servit pulpele cu legumele din tavă și cu salată de ardei copți.
POFTĂ BUNĂ!
Mulţumesc pentru vizită !!!!