Supă de pui » Bucătăria familiei mele

[:en]

Întotdeauna am iubit supa de pui , mai ales cea limpede în care puteai să vezi fundul farfuriei. Aşa că pentru a evita acele momente de panică care apar atunci când se tulbură supa , am întrebat-o pe mama cum face și care sunt secretele.

In concluzie secretele unei supe transparente ar fi:

 
1. în primul rând  fiertul la foc mic
2. în al doilea rând puiul se pune la fiert în apă rece
3. se adună spuma tot timpul
4. când este gata, carnea și legumele se scot din supă
5. se strecoară supa. 

 Dacă respectați aceste „secrete” imposibil să nu obțineți o supă perfect transparentă. 
Să vedem de ce aveți nevoie:
  • eu am avut noroc pentru că am primit un pui de țară, mare și gras care a făcut supa deosebit de gustoasă. 
  • o țelină
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2 morcovi mari
  • 0 ceapă
  • paste alfabet ( copii iubesc aceste paste)
  • sare, piper
Si acuma în ordine:
1. Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot apoi carnea din supă şi nici nu se împrăștie. 
2. Se pune la fiert la foc mic, vreo 20 min. timp în care se curăță și se spală legumele și apoi se taie în bucăți mari, ceapa daca este mai mare se taie în 4 sau se poate lăsa întreaga dacă este mai mică
3. Se pun toate legumele în supă cu 2 lingurițe de sare și se lasă în continuare la fiert la foc mic. Eu am fiert supa vreo 3 ore dar asta nu este o regulă. Se fierbe atâtă timp cât este nevoie.
4. Spumați supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spuma deasupra  iar apoi puneți capacul pe oală ca să nu scadă prea mult. 
5. Așezați o strecurătoare deasupra unei oale goale și strecurați supa , care astfel va fi mai limpede deoarece în strecurătoare vor rămâne legumele  fierte și carnea de pui cu care puteți pregăti o super salată. Şi cam asta este toată filozofia.
Pentru a păstra în continuare supa limpede este indicat să fierbeți  separat pastele, tăiețeii sau dacă doriți găluște de griș
Eu fac totdeauna o oală mare de supă limpede în care în prima zi pun paste , iar în a doua zi fac găluşte și în acest fel las impresia că în fiecare zi este altă supă.
Când o serviți puteți adăuga deasupra pătrunjel și piper.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

    Mulţumesc pentru vizită !!!!

    [:][:ro]

     
     
     
     
     

    Întotdeauna am iubit supa de pui , mai ales cea limpede în care puteai să vezi fundul farfuriei. Aşa că pentru a evita acele momente de panică care apar atunci când se tulbură supa, am întrebat-o pe mama cum face și care sunt secretele.

    In concluzie secretele unei supe transparente ar fi:

     
    1. în primul rând  fiertul la foc mic
    2. în al doilea rând puiul se pune la fiert în apă rece
    3. se adună spuma tot timpul
    4. când este gata, carnea și legumele se scot din supă

    5. se strecoară supa. 

     Dacă respectați aceste „secrete” imposibil să nu obțineți o supă perfect transparentă. 
    Să vedem de ce aveți nevoie:
    • eu am avut noroc pentru că am primit un pui de țară, mare și gras care a făcut supa deosebit de gustoasă. 
    • o țelină
    • 2 rădăcini de păstârnac
    • 2 morcovi mari
    • 0 ceapă
    • paste alfabet ( copii iubesc aceste paste)
    • sare, piper
    Si acuma în ordine:

    1. Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot apoi carnea din supă şi nici nu se împrăștie. 
    2. Se pune la fiert la foc mic, vreo 20 min. timp în care se curăță și se spală legumele și apoi se taie în bucăți mari, ceapa daca este mai mare se taie în 4 sau se poate lăsa întreaga dacă este mai mică. 
    3. Se pun toate legumele în supă cu 2 lingurițe de sare și se lasă în continuare la fiert la foc mic. Eu am fiert supa vreo 3 ore dar asta nu este o regulă. Se fierbe atâtă timp cât este nevoie.
     
     
    4. Spumați supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spuma deasupra  iar apoi puneți capacul pe oală ca să nu scadă prea mult. 
    5. Așezați o strecurătoare deasupra unei oale goale și strecurați supa , care astfel va fi mai limpede deoarece în strecurătoare vor rămâne legumele  fierte și carnea de pui cu care puteți pregăti o super salată. Şi cam asta este toată filozofia.
     
     
    Pentru a păstra în continuare supa limpede este indicat să fierbeți  separat pastele, tăiețeii sau dacă doriți găluște de griș
    Eu fac totdeauna o oală mare de supă limpede în care în prima zi pun paste , iar în a doua zi fac găluşte și în acest fel las impresia că în fiecare zi este altă supă.
    Când o serviți puteți adăuga deasupra pătrunjel și piper.

    POFTĂ BUNĂ !!!!!

     

    [:]



    1 thought on “Supă de pui”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.