Găluşte din griş pentru supe » Bucătăria familiei mele
Găluşte din griş pentru supe

Găluşte din griş pentru supe

3 Comments

 

 

 Vine un moment când te-ai săturat de aceeași supă de pui cu tăiței și atunci vei dori altceva. Şi atunci ce ar fi să încerci supa de pui cu găluşte. Toată lumea știe să facă supă de pui , dar la categoria găluşte e mai complicat. Ele trebuie să fie nici prea tari, nici prea moi, nici prea sărate, dar nici prea mici și mai ales să nu se împrăștie. De aceea vă ofer varianta mea de găluște care nu dă greș niciodată- învățată de la mama mea. Cele mai bune  găluşte…
 
        Aveți nevoie de:
  • 2 ouă
  • griș
  • sare
 
Mod de preparare:
În primul rând aveți nevoie de supă de pui  care se pregătește după aceasta rețetă şi apoi vă apucați de galuşte. 
Eu nu fac niciodată găluştele direct în supă pentru că se tulbură.
Puneți apă la fiert ( eu am pus în apă puțină vegeta).
Nu preparați găluştele până nu fierbe apa.
 Separați gălbenușul de albuș și bateți tare cu o furculiță sau un tel mic albușul. Peste albușul spumă se toarnă grișul în ploaie până se ajunge la consistența unei mămăliguțe moi, apoi se adaugă gălbenuşurile , sarea și se amestecă repede.
 
 
Cum formați găluştele: înmuiați o linguriță în apă până se înfierbântă (câteva secunde), apoi luați aluat cu ea și o scufundați în apa clocotită.Veți vedea că  se desprinde gălușca. Repetați până terminați aluatul.
 
 
Şi acuma sfaturile mamei mele pentru gălușca perfectă:
1. când ați terminat de făcut găluştele puneți capacul pe oală și fierbeți  la foc mic vreo 10 minute. Opriți apoi focul și lăsați capacul pe oală încă 5-10 minute. Găluştele vor ieși astfel foarte pufoase.
2. nu lăsați apa să clocotească, oricât de mic faceți focul tot va clocoti la un moment dat.Să aveți tot timpul la îndemână o cană cu apă rece .Când vedeți că începe să clocotească adăugați puțină apă. Veți vedea că așa găluştele nu se vor împrăștia și se vor umfla foarte tare.
 
 
Când sunt gata le scoateți cu ajutorul paletei pentru spumă şi le transferați în supă .

 


Related Posts

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

  Supa asta de mazăre e de un verde pal și este numai bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega […]

Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supa crema de dovleac copt aromat cu ghimbir și scorțișoară, rozmarin, miere si usturoi. Dulce si aromata.3 thoughts on “Găluşte din griş pentru supe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.