Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

24 Comments

 

Supa asta verde pal este numa bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega supă cremă.

Am tăiat 2 șalote și 2 căței de usturoi și le-am pus la călit în ulei de măsline. Când ceapa a devenit lucioasă am adăugat un cartof mediu (curățat și tăiat în bucăți) și vreo 3 căni de supă de pui. După vreo 5 minute am adăugat mazărea și menta tocată grosolan. Am mai lăsat încă vreo 10 minute, la foc mic, până s-au fiert legumele.

Cu ajutorul blenderului am transformat totul în cremă. Am asezonat cu puțin suc de lime și o pișcătură de sare și piper.
Dacă vi se pare prea groasă mai adăugați apă sau supă de pui.
 
 
Se servește cu smântână și frunze de mentă proaspete. O primăvară frumoasă vă doresc !!!
 
 
 
 

 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]24 thoughts on “Supă cremă de mazăre cu mentă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.