Supă cremă de roșii cu burrata » Bucătăria familiei mele
Supă cremă de roșii cu burrata

Supă cremă de roșii cu burrata

0 Comments  /  Jump to Recipe

Supă de roșii cu burrata - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Cea mai bună supă din acest an. Și nu o spun pentru că am făcut-o împreună cu brunetul meu. Ci pentru că s-a potrivit foarte bine cu noi. Am repetat-o de foarte multe ori și așa am ajuns la acestă concluzie.

Noi nu suntem fani supe și ciorbe, dar supele cremă intră în altă categorie. 

Am recunoscut întotdeauna că am copii mofturoși în ceea ce privește mâncarea. Vorba aia Cum îi creștiașa îi ai. – dar spusă în cel mai pozitiv mod posibil. De fapt ei nu sunt mofturoși ci au preferințe culinare puțin diferite față de ceilalți copii de vârsta lor și asta pentru că mama lor gătește! În ziua de azi tot mai puțină lume gătește. Ca să nu mai vorbim de ingredientele folosite. Eu am învățat în 10 ani de blog să gătesc sănătos. Și le-am transmis chestia asta și copiilor.

DE ACEEA TREBUIE să LĂSAȚI COPIII ÎN BUCĂTĂRIE.

Să vadă, să învețe, să guste, să simtă aromele și mai ales să pregătească ei ceea ce urmează să servească la masă. Bazele unei educații culinare se pun acasă, lângă mama/ bunica/ mătușa și să nu discriminăm pe nimeni poate lângă un tata/bunic pasionat de gătit. Gătitul este o educație neînvățată în școală, o abilitate de supraviețuire.

Dacă încă din copilărie se dezvoltă un comportament pozitiv privind alimentația și relația cu alimentele, se pot obține obiceiuri sănătoase pe viață.

 

Supă de roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 


Ingrediente pentru supa cremă de roșii 

5-6 felii de bacon

2 cuburi unt ( 20-25 gr.)

4-5 căței usturoi

1 ceapă

1 morcov

150-200 gr roșii mini 

3 linguri pastă de tomate

1 cutie de 400 gr. roșii tăiate fin ( pulpă )

1-2 bucăți burrata

1 lingură faină

800 ml supă de legume 

1-2 foi de dafin

1 crenguță cimbru


 

Roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Cum fac supa de roșii?

În primul rând pregătesc ingredientele : tai grosier baconul, ceapa, morcovii și roșiile.

Legume pentru supa de roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Eu am făcut acesta supă pe grătarul din curte. Asta nu vă împiedică să o pregătiți pe aragaz.

Într-o oala mare gătesc baconul până devine crocant. Adaug untul, ceapa și morcovul. Gătesc până se înmoaie și adaug usturoiul trecut prin presă. Adaug pasta de tomate și amestec până legumele din oala se închid la culoare.

Adaug apoi faină și amestec până se obține o compoziție uniformă. Fără cocoloașe. Adaug acum supa și roșiile (și cele proaspete și cele din cutie). Aduc la fierbere. 

Gătesc și amestec ocazional. Adaug dafinul și cimbru.  In 30-40 min se va reduce și se va îngroșa.

Îndepărtez de pe foc și pornesc blenderul vertical. Eu l-am băgat direct în oală, dar dacă nu doriți să faceți mizerie sau nu aveți decât blender fix atunci lucrați cu cantități mai mici.

Condimentez cu sare și piper după gust. 

Supa de rosii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Pun supa în boluri și aștept vreo 5 minute până adaug burrata. 

Supa de rosii cu bacon- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Adaug câteva frunze de busuioc proaspăt și servesc.

upa de rosii cu burrata- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Pe cuvânt este cea mai bună supă de roșii pe care am mâncat-o! 

Supa de rosii cu bacon si Burrata- Bucătăria familiei mele -

 

Sfat  –  există și varianta fără burrata. Supa asta este la fel de bună servită cu puțină smântână și parmezan ras.

This recipe has no ratings just yet.

Supă cremă de roșii cu bacon și burrata

noiembrie 16

By:

Ingredients
  • 5-6 felii de bacon
  • 2 cuburi unt ( 20-25 gr.)
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150-200 gr roșii mini
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 cutie de 400 gr. roșii tăiate fin ( pulpă )
  • 1-2 bucăți burrata
  • 1 lingură faină
  • 800 ml supă de legume
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 crenguță cimbru
Directions
  • Step 1 În primul rând pregătesc ingredientele : tai grosier baconul, ceapa, morcovii și roșiile.
  • Step 2 Într-o oala mare gătesc baconul până devine crocant. Adaug untul, ceapa și morcovul. Gătesc până se înmoaie și adaug usturoiul trecut prin presă. Adaug pasta de tomate și amestec până legumele din oala se închid la culoare.
  • Step 3 Adaug apoi faină și amestec până se obține o compoziție uniformă. Fără cocoloașe. Adaug acum supa și roșiile (și cele proaspete și cele din cutie). Aduc la fierbere.
  • Step 4 Gătesc și amestec ocazional. Adaug dafinul și cimbru. In 30-40 min se va reduce și se va îngroșa.
  • Step 5 Îndepărtez de pe foc și pornesc blenderul vertical. Eu l-am băgat direct în oală, dar dacă nu doriți să faceți mizerie sau nu aveți decât blender fix atunci lucrați cu cantități mai mici.
  • Step 6 Condimentez cu sare și piper după gust.
  • Step 7 Pun supa în boluri și aștept vreo 5 minute până adaug burrata. Adaug câteva frunze de busuioc proaspăt și servesc.

 

 

 

 

 

Sursa inspirației AICI.

 

 

 


Related Posts

Cea mai … salată de roșii

Cea mai … salată de roșii

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana cu spaghete. Rețeta pesto sicilian sau pesto roșu pentru paste. Pasta de ricotta cu nuci și semințe.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.