Supă cremă de leurdă

Supă cremă de leurdă

0 Comments  /  Jump to Recipe

Supa crema de leurda - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

Supă de leurdă

Când ai o grămadă de leurdă adunată cu tot dragul de niște prieteni binevoitori faci o cură cu usturoi sălbatic numai bună în perioada asta.

Leurda are ceva magic. Pentru mine. Mă întreba cineva dacă există un preparat pe care l-aș mânca toată viața. Ei bine cartofii prăjiți cu usturoi și maioneză. Nu m-aș putea sătura niciodată. Usturoiul poate avea diferite forme: mujdei, aioli și chiar usturoi sălbatic aka leurdă. Pentru că usturoiul rocks!!

 

Supa de usturoi sălbatic - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro


Ce ai nevoie pentru supă cremă de leurdă?

2 legături mari de leurdă ( sau cât prinzi în 2 pumni)

2 cartofi, tăiați cubulețe

1 ceapă, tocată

25 gr. unt ( un cub)

1 litru supă concentrată de legume / stock / fond 

100 ml smântână 35%

sare si piper, după gust


Usturoi sălbatic - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

Cum faci supa de usturoi sălbatic?

Speli leurda și o tai grosier.

 

Usturoi sălbatic - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

Topești untul într-o cratiță mare la foc mic. Adaugi cartofii tăiați cuburi și ceapa tocată. Agiți până se acoperă bine cu unt, apoi condimentezi cu sare și piper. Reduci focul, acoperi cu capac și lași să se gătească încet vreo 7-8 minute sau până când legumele sunt moi. Amesteci din când în când, astfel încât legumele să nu se lipească și să nu se ardă.

Când legumele s-au înmuiat adaugi stocul și lași la fiert vreo 15-20 min., apoi adaugi leurda și mai lași încă 2 minute.

Nu găti prea mult deoarece leurda își va pierde culoarea verde proaspătă și aroma.

 

 Acum scoți blenderul de mână și dai puls până se omogenizează. Eu fac asta direct în oală dar poți să o faci și în bolul special al blenderului.

Odată obținută supa crema adaugi smântâna.

Când e vorba de smântână, eu folosesc Artesana. Nu fac reclamă ci doar îmi place enorm și mă gândeam că poate sunteți curioși.

 

După ce adaugi smântâna condimentezi cu sare și piper, după gust.

 

Supa de usturoi sălbatic - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

O servești fierbinte cu pâine prăjită, crostini, grisine sau crutoane. Mie personal îmi place să adaug și semințe și nuci prăjite.

 

Supa cremă de leurdă - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

Să nu-mi spuneți că nu e ce mai bună zamă de usturoi. Chiar dacă e sălbatic.

 

Supa crema de leurda - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu,ro

 

Alte rețete cu LEURDĂ

 

This recipe has no ratings just yet.

Supă cremă de leurdă

aprilie 21
: easy

By:

Ingredients
  • 2 legături mari de leurdă ( sau cât prinzi în 2 pumni)
  • 2 cartofi, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă, tocată
  • 25 gr. unt ( un cub)
  • 1 litru supă concentrată de legume / stock / fond
  • 100 ml smântână 35%
  • sare si piper, după gust
Directions
  • Step 1 Speli leurda și o tai grosier.
  • Step 2 Topești untul într-o cratiță mare la foc mic. Adaugi cartofii tăiați cuburi și ceapa tocată. Agiți până se acoperă bine cu unt, apoi condimentezi cu sare și piper. Reduci focul, acoperi cu capac și lași să se gătească încet vreo 7-8 minute sau până când legumele sunt moi. Amesteci din când în când, astfel încât legumele să nu se lipească și să nu se ardă.
  • Step 3 Când legumele s-au înmuiat adaugi stocul și lași la fiert vreo 15-20 min., apoi adaugi leurda și mai lași încă 2 minute.
  • Step 4 Nu găti prea mult deoarece leurda își va pierde culoarea verde proaspătă și aroma.
  • Step 5 Acum scoți blenderul de mână și dai puls până se omogenizează. Eu fac asta direct în oală dar poți să o faci și în bolul special al blenderului.
  • Step 6 Odată obținută supa crema adaugi smântâna.
  • Step 7 După ce adaugi smântâna condimentezi cu sare și piper, după gust.
  • Step 8 O servești fierbinte cu pâine prăjită, crostini, grisine sau crutoane. Puteți adăuga semințe și nuci prăjite.

 

 

Rețeta inspirată din Recipes From My Mother de Rachel Allen.

 

 


Related Posts

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii le cunosc sub denumirea de ouă poșate. Am căutat internetul și cărțile de bucate din cele mai vechi timpuri. Nu am găsit nici o explicație convingătoare. Așadar vă aștept cu povești. Cu siguranță […]

Pesto de leurdă

Pesto de leurdă

Mie imi place muntele și de mic copil mi-a plăcut să mă cațăr prin tot felul de locuri. Dar la cules de leurdă nu am ajuns niciodată. Ce are leurda cu cațăratul ? Da voi ce credeți că leurda asta crește oriunde? „Leurda (Allium ursinum) […]



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.