Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză » Bucătăria familiei mele
Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză

Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză

1 Comment  /  Jump to Recipe

Blueberry rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

De ce îmi place să mă joc cu aluatul?

În primul rând tot procesul de frământare, dospire, pregătire este terapeutic și te relaxează. Gătitul poate fi un mod excelent de deconectare. În al doilea rând mirosul de pâine sau de dulciuri proaspete depășesc orice lumânare parfumată, îți umple casa și îți încântă simțurile. Aroma de aluat copt te poate face să te simți de-a dreptul fericită.

 

Rolls cu crema de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pentru mulți oameni, coacerea dulciurilor poate fi o tradiție de familie sau un mod de a-ți aminti de momente fericite petrecute alături de cei dragi. Acest sentiment de conectare și de împărtășire a momentelor speciale este alt motiv pentru care cuptorul meu funcționează zilnic.

 

Rulouri răsucite - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Aceste rulouri răsucite pline de afine și glazurate cu cremă de brânză sunt un new entry în bucătăria mea. Sunt potrivite pentru orice moment al zilei, fie că este vorba de micul dejun, gustarea de după-amiază sau doar de poftă.

Sunt perfecte pentru orice ocazie și sunt cu siguranță apreciate de toți cei care le gustă deoarece sunt combinația perfectă între acru și dulce, care aduce o experiență gustativă unică. Sunt delicioase, pufoase și aerate, moi și arată fantastic.  Nu există nimic mai bun decât un rulou făcut acasă.

 

Rolls cu crema de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente pentru 12 Rulouri cu afine și glazură din cremă de brânză

  • 350 gr. făină, plus câteva linguri pentru frământare
  • 1 pachet drojdie instant
  • 180 ml lapte călduț
  • 50 gr. unt topit
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 50 gr. zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 vârf de cuțit nucșoară
  • 1 ou bătut pentru uns aluatul

Pentru umplutura de afine

  • 200 gr. afine 
  • 65 gr. zahăr
  • 1/2 linguriță suc de lămâie proaspăt stors

Glazura din cremă de brânză

  • 100 gr. cremă de brânză la temperatura camerei
  • 50 gr. zahăr pudră
  • extract de vanilie

 

Cum se fac cele mai bune rulouri cu afine?

Aluatul

În bolul robotului dotat cu cârlig amestecați făina, drojdia, zahărul, sarea și nucșoara. Adăugați apoi laptele călduț, oul și untul topit și răcit.

 

Blueberry rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Amestecați la viteză mică spre medie până se formează o bilă de aluat, curățând făina de pe pereții bolului dacă este necesar. După ce aluatul se formează, creșteți viteza mixerului și frământați timp de încă 8-10 minute. Dacă aluatul se lipește de fundul/pereții bolului completați făină lingură cu lingură. Este posibil să aveți nevoie de încă 4-5 linguri de făină. Aluatul ar trebui să se adune și să fie lucios și neted, ușor lipicios și elastic.

Aluatul este gata atunci când dacă îl apăsați cu degetul acesta revine la forma inițială.

Prima creștere

Când este gata, transferați aluatul într-un castron uns cu unt sau ulei, acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald (de exemplu în interiorul cuptorului oprit) timp de 1 ½ ore sau până își dublează  volumul.

 

Umplutura cu afine

În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura. Pe aragaz, la foc mediu, combinați afinele, zahărul și zeama de lămâie, amestecând constant până când afinele se înmoaie, aproximativ 2-3 minute.

Cu o unealtă de făcut piure sau cu dosul unei linguri, zdrobiți afinele. Lăsați amestecul să fiarbă, amestecând din când în când, până când se îngroașă, aproximativ 5-10 minute. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească în timp ce aluatul își completează prima creștere.

 

Odată ce aluatul și-a încheiat prima creștere, ungeți o tavă pentru brioșe cu unt și presărați făină sau folosiți hârtie de copt și lăsați deoparte.

Scoateți aluatul din bol, puneți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul într-un dreptunghi. 

Distribuiți umplutura pe ⅔ din aluat.

Apoi, luați ⅓ din aluat care nu este acoperit de umplutură și pliați spre centru. ( foto )

 

Apoi, luați partea neacoperită și pliați tot peste centrul. Este ca și cum ai avea o bucată de hârtie împărțită în 3 părți egale și o pliezi pentru a obține una singură.

 

Rulouri răsucite cu afine și cremă de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pregatirea rulourilor 

  • Folosind un cuțit ascuțit, tăiați aluatul în 12 bucăți egale, pe orizontală. Puteți chiar tăia marginile dreptunghiului dacă nu au multă umplutură.

 

Rolls cu crema de afine - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

  • Lucrând bucățică cu bucățică, faceți o tăietură în fiecare bucată de aluat, dar fără a o tăia complet în jumătate. Adică rămâne prinsă.

 

 

  • Împletiți cele două bucăți de aluat și așezați-le pe suprafața de lucru.

 

 

  • Rulați aluatul în sus pentru a crea un rulou mare.
  • Așezați rulourile în tava pentru brioșe și repetați acest proces și cu restul aluatului.

 

Blueberry rolls - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

A doua creștere

  • Acoperiți tava cu un prosop și lăsați rulourile să crească încă 35-40 de minute. 

Coacerea

  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Bateți cu furculița un ou. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, ungeți rulourile.

 

Rulouri cu afine - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

  • Dați la cuptor și coaceți timp de 15-20 minute până devin ușor aurii deasupra.

 

Rolls cu crema de afine - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Glazura din Crema de brânză

În timp ce rulourile se coc, pregătiți glazura. Amestecați împreună crema de brânză, zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o cremă fină.

 

Glazură din cremă de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Odată ce rulourile s-au răcit, întindeți crema de brânză deasupra lor. Pam pam…

 

Rulouri cu cremă de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Mmmmm minunate… la noi nu prea apucă să se răcească.

 

Rulouri cu afine si cremă de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Rulourile astea ne apăsă pe toate butoanele și veți simți o senzație de confort și răsfăț, ne activează centrul plăcerii din creier, eliberând hormoni de fericire o grămadă. 

 

Rulouri răsucite cu afine și cremă de brânză - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Notă – Dacă frământați aluatul cu mâna, amestecați ingredientele umede cu cele uscate până se formează un aluat. Presărați puțină făină pe suprafața de lucru (și pe mâini) și începeți să frământați aluatul. Dacă aluatul este foarte lipicios, adăugați făină lingură cu lingură. Este posibil să aveți nevoie de încă 4-5 linguri de făină pentru a nu fi foarte lipicios. Frământați aluatul cu mâna timp de 8-10 minute. Aluatul ar trebui să se adune și să fie lucios și neted, ușor lipicios și elastic.

 

Rolls cu crema de afine - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

Alte rețete de rulouri

Rulouri cu scorțișoară și afine

Melci cu merișoare / Cranberry rolls

Melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

 

This recipe has no ratings just yet.

RULOURI RĂSUCITE CU AFINE ȘI GLAZURĂ DIN CREMĂ DE BRÂNZĂ

februarie 21
: 12 rulouri
: easy

By:

Ingredients
  • 350 gr. făină, plus câteva linguri pentru frământare
  • 1 pachet drojdie instant
  • 180 ml lapte călduț
  • 50 gr. unt topit
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 50 gr. zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 vârf de cuțit nucșoară
  • 1 ou bătut pentru uns aluatul
  • Pentru umplutura de afine
  • 200 gr. afine
  • 65 gr. zahăr
  • 1/2 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
  • Glazura din cremă de brânză
  • 100 gr. cremă de brânză la temperatura camerei
  • 50 gr. zahăr pudră
  • extract de vanilie
Directions
  • Step 1 În bolul robotului dotat cu cârlig amestecați făina, drojdia, zahărul, sarea și nucșoara. Adăugați apoi laptele călduț, oul și untul topit și răcit.
  • Step 2 Amestecați la viteză mică spre medie până se formează o bilă de aluat, curățând făina de pe pereții bolului dacă este necesar. După ce aluatul se formează, creșteți viteza mixerului și frământați timp de încă 8-10 minute. Dacă aluatul se lipește de fundul/pereții bolului completați făină lingură cu lingură. Este posibil să aveți nevoie de încă 4-5 linguri de făină. Aluatul ar trebui să se adune și să fie lucios și neted, ușor lipicios și elastic. Aluatul este gata atunci când dacă îl apăsați cu degetul acesta revine la forma inițială.
  • Step 3 Când este gata, transferați aluatul într-un castron uns cu unt sau ulei, acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald (de exemplu în interiorul cuptorului oprit) timp de 1 ½ ore sau până își dublează volumul.
  • Step 4 Umplutura cu afine – În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura. Pe aragaz, la foc mediu, combinați afinele, zahărul și zeama de lămâie, amestecând constant până când afinele se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Cu o unealtă de făcut piure sau cu dosul unei linguri, zdrobiți afinele. Lăsați amestecul să fiarbă, amestecând din când în când, până când se îngroașă, aproximativ 5-10 minute. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească în timp ce aluatul își completează prima creștere.
  • Step 5 Odată ce aluatul și-a încheiat prima creștere, ungeți o tavă pentru brioșe cu unt și presărați făină sau folosiți hârtie de copt și lăsați deoparte.
  • Step 6 Scoateți aluatul din bol, puneți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul într-un dreptunghi.
  • Step 7 Distribuiți umplutura pe ⅔ din aluat. Apoi, luați ⅓ din aluat care nu este acoperit de umplutură și pliați spre centru. ( foto ). Apoi, luați partea neacoperită și pliați tot peste centrul. Este ca și cum ai avea o bucată de hârtie împărțită în 3 părți egale și o pliezi pentru a obține una singură.
  • Step 8 Folosind un cuțit ascuțit, tăiați aluatul în 12 bucăți egale, pe orizontală. Puteți chiar tăia marginile dreptunghiului dacă nu au multă umplutură. Lucrând bucățică cu bucățică, faceți o tăietură în fiecare bucată de aluat, dar fără a o tăia complet în jumătate. Adică rămâne prinsă. Împletiți cele două bucăți de aluat și așezați-le pe suprafața de lucru.
  • Step 9 Rulați aluatul în sus pentru a crea un rulou mare.
  • Step 10 Așezați rulourile în tava pentru brioșe și repetați acest proces și cu restul aluatului.
  • Step 11 Acoperiți tava cu un prosop și lăsați rulourile să crească încă 35-40 de minute.
  • Step 12 Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Step 13 Bateți cu furculița un ou. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, ungeți rulourile.
  • Step 14 Dați la cuptor și coaceți timp de 15-20 minute până devin ușor aurii deasupra.
  • Step 15 În timp ce rulourile se coc, pregătiți glazura. Amestecați împreună crema de brânză, zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o cremă fină.
  • Step 16 Odată ce rulourile s-au răcit, întindeți crema de brânză deasupra lor.

 


Related Posts

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

Melci cu scortisoara Astăzi vreau să vă povestesc despre cel mai bun remediu împotriva frigului… de vreo câteva zile mă încearcă o răceală la care nu reușesc nici cum să-i dau de cap. Am încercat eu tot felul de ceaiuri și supe cremă, remedii băbești […]

COZONAC cu nucă

COZONAC cu nucă

Crăciun !!! Bun câte un copil la casa omului și credeți-mă pe cuvânt pentru că am doi. Cum știu ei să caute rețete noi și să te facă să îți dorești să pregătești ceva pentru ei chiar dacă ești super obosită după o săptămână grea […]



1 thought on “Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.