Salata de cartofi – o salată minunată numai bună într-o zi de concediu sau în orice zi. O salată care se poate prepara în orice sezon. O salată care ține de foame… Ce tot povestesc eu aici?? hai să vă las să gustați din ochii.
Salata de cartofi dulci copti, branza feta, nuci pecan şi rucola
Ingrediente
- cât prindeţi în 3 mâini rucola, aprox 100 gr.
- ½ cană nuci pecan prăjite
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 gr. bacon
- brânză feta
- dressing: 1 lingură de miere
2 linguriţe suc de lămâie, proaspăt stors
2 linguri ulei de măsline extra virgin
½ linguriţă muştar Dijon
sare şi piper, după gust
Metoda:
Se preîncălzește cuptorul la 200 grade C şi se pregătesc 2 tăvi cu hârtie de copt.
Se taie cartofii dulci în felii groase de aproximativ 1,5 cm. Se pun într-un castron şi se adaugă peste ei uleiul, sarea şi piperul. Se agită bine până se acoperă cu de toate.
Se aşează apoi în tavă peste hârtia de copt.
Se dau la cuptor timp de 15-20 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă încă vreo 10 minute sau până sunt gata.
Dacă tot este încins cuptorul se adaugă feliile de bacon într-o altă tavă şi se prăjesc până devin crocante.
Nucile de prăjesc separat într-o tigaie uscată aprox. 3 minute sau până când mirosul de nuci va umple bucătăria dvs.
Cât timp cartofii stau la cuptor se pregăteşte dressingul. Într-un borcan sau o sticlă mai mică cu capac se amestecă ingredientele pentru dressing şi se agită bine până la omogenizare.
Pentru a asambla, se aşează totul într-un castron, păstrând nişte bacon, câteva nuci şi puțină brânză feta pentru prezentare. Se adaugă dresssingul şi se agită uşor.
Transferaţi totul în bolul de servire, garnisiţi cu baconul rămas, nuci şi brânză feta. Stropiţi cu şi mai mult dresssing şi serviţi!
Salata de cartofi dulci copti, branza feta, nuci pecan şi rucola
Alte salate : AICI
Salata de cartofi dulci copti, branza feta, nuci pecan şi rucola
Ingredients
Directions