Îmi vine în minte o reclamă auzită cândva la tv în care o conservă de ton cânta ceva de genul : ” tuna – the chicken of the sea.” Nu ați auzit reclama??? cred că e mai veche, dar oricum mie îmi cântă tonul ăla în cap.
Acesta este, oameni buni, cel mai simplu, tradițional american, clasic mod de a face salată cu ton.
Nimic fancy, nimic exotic.
Doar bine. Care este şpilu’ ? Trei cuvinte: ingrediente foarte bune. Deci cumpărați cel mai bun ton – o maioneză mare şi legume proaspete.
Şi să nu uitați de pâine!!! Sandwich-urile cu salată de ton sunt bestiale.
Nimic mai simplu.
1-2 cutii de ton (high quality)
2 tulpini de ţelină, tăiate în cubuleţe mici
multă maioneză de cea mai bună calitate
1 / 2 ceapă roşie medie, tăiată mărunt
zeamă de lămâie
sare şi piper după gust
Deschideți cutia de ton și cu ajutorul capacului scurgeți tot uleiul.
Așezați tonul scurs într-un bol şi desfaceți-l în bucăți cu o furculiță. Să nu cumva să vă treacă prin minte să spălați tonul.
Se amestecă tonul cu maioneza.
şi apoi toate celelalte ingrediente. Adăugați după gust zeamă de lămâie, sare şi piper.
Şi cu asta am terminat.
Ei bine toată lumea știe cum să mănânce un astfel de sandwich !
Dar mie îmi place sandwich-ul meu pe pâine proaspăt prăjită cu crustă groasă.
sau open top
Să aveți poftă !!!
Alte salate
foarte buna si usor de preparat
nu-i asa ???