SALSA ... the ultimate experience » Bucătăria familiei mele
SALSA … the ultimate experience

SALSA … the ultimate experience

0 Comments

Un scurt preview la ce am servit la cină : chicken quesadilla cu salsa şi smântână. Nu-i aşa că vă plouă în gură numai când vă gândiţi? Aşa şi trebuie…  SALSA în traducere liberă însemnă sos. Un sos de care cu siguranţă veţi avea nevoie la un moment dat. O variantă, cea mai originală conţine 4 ingrediente : roşii dulci, suc de lime, ceapă verde şi coriandru.
În varianta mea va fi puţin altfel , în funcţie şi de gusturile noastre .

  • 3-4   roşii proaspete
  • 1 ardei mic pişcos
  • ½ ceapă (de preferat roşie) 
  • 2-3 cepe verzi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei usturoi pisaţi
  • sare şi piper proaspăt 
  • suc de la o jumătate de lămâie
  • frunze de coriandru sau 1/2 linguriţă de coriandru boabe pisate proaspăt

Pasul 1: Pregătirea roşiilor Se ia roşia , se taie în 4, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe mici.

Pasul 2: Ceapa şi usturoiul Se taie ceapa fin , iar usturoiul se pisează. Pasul 3: Ardeiul pişcos Curăţaţi-l de seminţe si tăiaţi-l în bucăţele mici. Spălaţi-vă bine pe mâini după acestă operațiune , asta ca să evitaţi nişte lacrimi fără rost. Este groaznic să iţi arzi ochii cu suc de pişcos. Pasul 4: Se taie coriandru sau se pisează ( în cazul în care aveţi boabe). Eu am pisat împreună coriandru, piper rosu, piper negru şi piper verde . Nu că aş avea figuri ci pentru că doar aşa am găsit în magazin , amestec de coriandru.

 

Se amestecă într-un bol ceapa , usturoiul , ardeiul pişcos , roşiile şi coriandru. Ei şi dacă aţi ajuns până aici vă dau şi varianta easy : utilizaţi blenderul pentru mărunţirea legumelor ( eu m-am plictisit să tai foarte fin toate legumele…de fapt le-am tăiat şi mi-am dat seama la sfârşit că tot sunt prea mari  pentru sosul meu).

Pasul 5: Se stoarce sucul din 1/2 lămâie Sucul de lămâie se toarnă peste legumele din bol.

Pasul 6: Restul de condimentele Adaugați uleiul de măsline şi sarea. Pasul 7:  Se amestecă  ingredientele Amestecaţi toate ingredientele împreună , cu simţ de răspundere , până când sunt bine amestecate. Pasul 8: Final touch Gustaţi salsa şi dacă este necesar, mai adăugaţi sare şi piper. Pasul 9: Marinarea Se lasă la marinat, cel puţin o oră înainte de servire sau se pregăteşte cu o zi înainte. ( eu îl voi servi lângă nişte quesadillas cu pui)

 Să aveţi poftă şi să vă plouă în gură până vă apucaţi de gătit !!!

 

Related Posts

Cea mai … salată de roșii

Cea mai … salată de roșii

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.