- 3-4 roşii proaspete
- 1 ardei mic pişcos
- ½ ceapă (de preferat roşie)
- 2-3 cepe verzi
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei usturoi pisaţi
- sare şi piper proaspăt
- suc de la o jumătate de lămâie
- frunze de coriandru sau 1/2 linguriţă de coriandru boabe pisate proaspăt
Pasul 1: Pregătirea roşiilor Se ia roşia , se taie în 4, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe mici.
Pasul 2: Ceapa şi usturoiul Se taie ceapa fin , iar usturoiul se pisează. Pasul 3: Ardeiul pişcos Curăţaţi-l de seminţe si tăiaţi-l în bucăţele mici. Spălaţi-vă bine pe mâini după acestă operațiune , asta ca să evitaţi nişte lacrimi fără rost. Este groaznic să iţi arzi ochii cu suc de pişcos. Pasul 4: Se taie coriandru sau se pisează ( în cazul în care aveţi boabe). Eu am pisat împreună coriandru, piper rosu, piper negru şi piper verde . Nu că aş avea figuri ci pentru că doar aşa am găsit în magazin , amestec de coriandru.
Se amestecă într-un bol ceapa , usturoiul , ardeiul pişcos , roşiile şi coriandru. Ei şi dacă aţi ajuns până aici vă dau şi varianta easy : utilizaţi blenderul pentru mărunţirea legumelor ( eu m-am plictisit să tai foarte fin toate legumele…de fapt le-am tăiat şi mi-am dat seama la sfârşit că tot sunt prea mari pentru sosul meu).
Pasul 5: Se stoarce sucul din 1/2 lămâie Sucul de lămâie se toarnă peste legumele din bol.
Pasul 6: Restul de condimentele Adaugați uleiul de măsline şi sarea. Pasul 7: Se amestecă ingredientele Amestecaţi toate ingredientele împreună , cu simţ de răspundere , până când sunt bine amestecate. Pasul 8: Final touch Gustaţi salsa şi dacă este necesar, mai adăugaţi sare şi piper. Pasul 9: Marinarea Se lasă la marinat, cel puţin o oră înainte de servire sau se pregăteşte cu o zi înainte. ( eu îl voi servi lângă nişte quesadillas cu pui)
Să aveţi poftă şi să vă plouă în gură până vă apucaţi de gătit !!!