Ei bine, da …. am făcut și așa ceva …
Se face că primesc cătină proaspătă … mare entuziasm pe mine … ce să fac cu ea ?? cum să fac ???
ăăăă, știu o fac sirop : are vitamine A, C și E, conține beta-caroten, sunt bogate în Omega 3,6 și 9, ce mai are de toate… caut eu rețete și găsesc: ulei de cătină – ăsta pică, deoarece e prea multă muncă, poate sirop de cătină – ok, ăsta merge facem mâine, cătină în miere – bună și asta dar nu place copiilor și așa ajung la oțet.
Dar oare e bun ??? adică cum oțet ???
Daaaa este foarte bun … în special la salate. Fac un sos din 2 părți ulei măsline și o parte oțet cătină. Adaug sare și piper … poate și ceva ierburi … torn peste o salată din roșii proaspete, ceapă roșie tăiată julien și brânză fetta.
Vă explodează gura de atâtea arome …
Se curăță boabele de cătină, adică se spală și se taie codița aia mică care încurcă și se pun la uscat pe un prosop de hârtie.
Sterilizați sticla aia mișto pe care o țineți în cămară pentru asemenea ocazii și pe care în sfârșit aveți la ce să o folosiți. Aveți chiar posibilitatea să reutilizați o sticlă de vin/oțet mai veche.
Puteți folosi, de asemenea, borcane cu capac.
In sticla sterilizată se așează un strat de boabe de cătină.
Se fierbe oțet din vin alb şi se umple sticla.
Se pune capacul.
Dacă folosiți borcane cu capac mai dați 10 minute și într-o baie cu apă clocotită.
Etichetați și cu asta basta !!!
Folosiți cu încredere în salatele voastre !
Interesanta reteta, dar si mai mult mi-a placut ca ai stiut sa fructifici ingredientele primite. Si eu mereu sunt in dileme cand primesc ceva nou. Pup
Foarte faina ideea! Mi-ai adus aminte de copilarie, cand mergeam la cules de catina 🙂
Reteta asta n-am stiut-o,dar ma ademenste sa o fac si io.
Oieguta(a se citi sticluta-asa se zice la noi:-) e tare faina,pozele si prezentarea imi plac din nou foarte mult.
Esti tare harnicuta!!
Pupicel.