Gem de coacăze ... the best jam is home made jam !!! »
Gem de coacăze … the best jam is home made jam !!!

Gem de coacăze … the best jam is home made jam !!!

14 Comments

 

Gem de coacăze

Este sezon la coacăze …. Ce pot să vă spun mai mult. 

Am eliberat copiii în grădină și după ce s-au săturat ( a fost nevoie de două zile) am cules ce-a mai rămas … și uite așa s-a făcut de vreo 5 borcănașe de gem… și două pungi mici pentru congelator…

 
Pentru Șerban coacăzele au fost și cină și mic dejun, dar sunt convinsă că dacă i le puneam în farfurie nici nu s-ar fi atins de ele…
 
 
Gemul de coacăze a fost testat de noi și anul trecut și a fost un adevărat succes… rețeta aici.
 
Să vă spun așa fără prea multe detalii ce am făcut de fapt.
Se culeg coacăzele, indiferent de culoare. Eu am avut cam 1 kg de coacăze negre și
 
 
 
vreo 250 gr. coacăze roșii.
 
 
 
Le-am spălat bine, le-am curățat și le-am pus în oala mea specială de făcut gem, împreună cu 500 ml apă plată.
 
 
In timp ce coacăzele fierbeau la foc mic, am cântărit cam 250 gr. zahăr brun.
 
 

Când fructele mele s-au înmuiat

și zeama a început să scadă, am îndepărtat oala de pe foc și am trecut prin sită toată compoziția.
 
 
Fructele strecurate le-am pus din nou pe foc și am adăugat zahărul.
 
 
Am lăsat să fiarbă până am sterilizat borcanele (spălate și uscate le-am băgat 15 min. în cuptor la 100 grade). 
 

 

Am lăsat să facă bulbuci timp de 10 minute,

apoi am testat  – puneţi o lingură de sirop pe o farfurie refrigerată, apoi puneţi la frigider timp de 5 minute. Dacă împingeţi cu degetul siropul de pe farfurie ar trebui să facă riduri. Dacă nu face mai lăsați să fiarbă încă 5 minute și retestați .

Se toarnă fierbinte în borcane . 

Se înfiletează capacele şi se răstoarnă, sprijinindu-se pe capac, pentru 15 min. După aceea se întorc în poziția normală, iar când s-au răcit de tot se depozitează în cămară. 

În cazul nostru un borcan s-a terminat înainte de a pune capacul…

 
alt borcan e pe cale să se termine azi, așa că în cămară au ajuns doar 3.
 

Gem de coacăze

Alte Gemuri


Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes. Rețeta și ingrediente. Cel mai bun mic dejun. Pancakes cu mascarpone și fructe de pădure îmbogățit cu sirop de agave



14 thoughts on “Gem de coacăze … the best jam is home made jam !!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.