Somon oricând și la orice oră. Este mâncarea preferată a blondului. Again and again and over again.
Somon cu sparanghel, lămâie și parmezan
Ingrediente
- 2 bucăți de somon ( căutați sau cereți să vi se taie fileuri de aceeași dimensiune)
- o legătură de sparanghel
- 50 -100 gr. unt
- sucul de la jumătate de lămâie
- 4 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- sare și piper
- o jumătate cana de parmezan ras
- câteva felii de lămâie
cum fac somonul la cuptor?
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.
Pregătiți sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.
Într-un caston mai mic amestecați untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, pătrunjel tocat mărunt și parmezan.
Împărțiți sparanghelul în 2 părți egale.
Tăiați câteva felii de lămâie.
Așezați fiecare file de somon pe felii de lămâie, în mijlocul unei bucăți de folie de Al ( 30x45cm aprox) cu sparanghelul lângă.
Ridicați folia și strângeți marginile pentru a preveni scurgerea untului.
Turnați amestecul de unt pe fiecare file și pe sparanghel. Condimentați cu sare și piper. Presărați și mai mult parmezan.
Dați la cuptorul preîncălzit vreo 15-20 min până somonul este gata. Dacă vreți și crusta în ultimele 5 minute dați drumul la grill.
Se servește presărat cu pătrunjel proaspăt și câteva felii de lămâie.
SOMON CU SPARANGHEL, LĂMÂIE ȘI PARMEZAN
Ingredients
- 2 bucăți de somon ( căutați sau cereți să vi se taie fileuri de aceeași dimensiune)
- o legătură de sparanghel
- 50 -100 gr. unt
- sucul de la jumătate de lămâie
- 4 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- sare și piper
- o jumătate cana de parmezan ras
- câteva felii de lămâie
Directions
- Step 1 Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.
- Step 2 Pregătiți sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.
- Step 3 Într-un caston mai mic amestecați untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, pătrunjel tocat mărunt și parmezan.
- Step 4 Împărțiți sparanghelul în 2 părți egale.
- Step 5 Tăiați câteva felii de lămâie.
- Step 6 Așezați fiecare file de somon pe felii de lămâie, în mijlocul unei bucăți de folie de Al ( 30x45cm aprox) cu sparanghelul lângă.
- Step 7 Ridicați folia și strângeți marginile pentru a preveni scurgerea untului.
- Step 8 Turnați amestecul de unt pe fiecare file și pe sparanghel. Condimentați cu sare și piper. Presărați și mai mult parmezan.
- Step 9 Dați la cuptorul preîncălzit vreo 15-20 min până somonul este gata. Dacă vreți și crusta în ultimele 5 minute dați drumul la grill.
- Step 10 Se servește presărat cu pătrunjel proaspăt și câteva felii de lămâie.
Alte rețete cu SOMON