Somon cu sparanghel, în crustă de parmezan

Somon cu sparanghel, în crustă de parmezan

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Somon la cuptor cu sparanghel - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Somon oricând și la orice oră. Este mâncarea preferată a blondului. Again and again and over again. 


Somon cu sparanghel, lămâie și parmezan

Ingrediente

  • 2 bucăți de somon ( căutați sau cereți să vi se taie fileuri de aceeași dimensiune)
  • o legătură de sparanghel
  • 50 -100 gr. unt 
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 4 căței de usturoi 
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper
  • o jumătate cana de parmezan ras
  • câteva felii de lămâie 

cum fac somonul la cuptor?

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.

Pregătiți sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.

Într-un caston mai mic amestecați untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, pătrunjel tocat mărunt și parmezan.

Somon cu lămâie - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro
 

Împărțiți sparanghelul în 2 părți egale. 

Tăiați câteva felii de lămâie.

Așezați fiecare file de somon pe felii de lămâie, în mijlocul unei bucăți de folie de Al ( 30x45cm aprox)  cu sparanghelul lângă.

Ridicați folia și strângeți marginile pentru a preveni scurgerea untului.

Somon cu sparanghel- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro
 

Turnați amestecul de unt pe fiecare file și pe sparanghel. Condimentați cu sare și piper. Presărați și mai mult parmezan. 

Somon cu lămâie și parmezan - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro
 

Dați la cuptorul preîncălzit vreo 15-20 min până somonul este gata. Dacă vreți și crusta în ultimele 5 minute dați drumul la grill.

Somon cu lămâie și parmezan - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Se servește presărat cu pătrunjel proaspăt și câteva felii de lămâie.

Somon si sparanghel la cuptor

This recipe has no ratings just yet.

SOMON CU SPARANGHEL, LĂMÂIE ȘI PARMEZAN

noiembrie 30
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 2 bucăți de somon ( căutați sau cereți să vi se taie fileuri de aceeași dimensiune)
  • o legătură de sparanghel
  • 50 -100 gr. unt
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper
  • o jumătate cana de parmezan ras
  • câteva felii de lămâie
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Step 2 Pregătiți sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.
  • Step 3 Într-un caston mai mic amestecați untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, pătrunjel tocat mărunt și parmezan.
  • Step 4 Împărțiți sparanghelul în 2 părți egale.
  • Step 5 Tăiați câteva felii de lămâie.
  • Step 6 Așezați fiecare file de somon pe felii de lămâie, în mijlocul unei bucăți de folie de Al ( 30x45cm aprox) cu sparanghelul lângă.
  • Step 7 Ridicați folia și strângeți marginile pentru a preveni scurgerea untului.
  • Step 8 Turnați amestecul de unt pe fiecare file și pe sparanghel. Condimentați cu sare și piper. Presărați și mai mult parmezan.
  • Step 9 Dați la cuptorul preîncălzit vreo 15-20 min până somonul este gata. Dacă vreți și crusta în ultimele 5 minute dați drumul la grill.
  • Step 10 Se servește presărat cu pătrunjel proaspăt și câteva felii de lămâie.

 

Alte rețete cu SOMON

 

Related Posts

Sparanghel langa niste pui cu lamaie si parmezan, la tava

Sparanghel langa niste pui cu lamaie si parmezan, la tava

  Sparanghel “Vine , vine primăvara”  uite așa cântau pe stradă azi-dimineață niște copilași în timp ce se fereau de bălți. Și tocmai atunci m-a lovit: chiar vine primăvara. Nu știu ce înseamnă pentru voi chestia asta dar pentru mine primăvara înseamnă ceapă verde, ridichi, […]

sparanghel la gratar cu crackers gluten free

sparanghel la gratar cu crackers gluten free

     Am găsit în piață sparanghel românesc, proaspăt … tocmai cules din grădina cuiva. Și nu m-am răbdat și am cumpărat întreaga recoltă. O grămadă de idei de preparare mi-au trecut prin cap….supe, salate, la grătar, cu lămâie, cu mentă, cu unt….de abia am […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.