Am găsit în piață sparanghel românesc, proaspăt … tocmai cules din grădina cuiva. Și nu m-am răbdat și am cumpărat întreaga recoltă. O grămadă de idei de preparare mi-au trecut prin cap….supe, salate, la grătar, cu lămâie, cu mentă, cu unt….de abia am așteptat să ajung acasă.
Numai bine grătarul era încins așa că sparanghelul meu a luat drumul grill-ului.
Și a fost minunat servit lângă niște crackerși fără gluten.
Fără gluten nu înseamnă fără gust…nici vorbă… Crackerșii fără gluten de la SCHAR „sunt cei mai buni încercați de noi până acum„- citat exact din discuția avută cu omul lângă grătar.
Ingrediente:
- crackers fără gluten
- sparanghel alb proaspăt – cam cât cuprindeți cu două mâini
- sucul de la jumătate de lămâie
- ulei de măsline extra-virgin
- sare
- Parmigiano Reggiano pentru ras
- busuioc proaspăt
Metoda:
- Pregătiți sparanghelul. Spre deosebire de cel verde, sparanghelul alb trebuie curățat de coajă. Este foarte ușor de realizat dacă folosiți un peeler pentru legume. Începeți cu vreo 5 cm. mai jos de vârf și mergeți pe toată lungimea lui. Dacă lăsați coaja va avea un gust amar. De asemenea îndepărtați capetele lemnoase de la bază, fie le rupeți fie cu cuțitul.
- Încingeți o tigaie grill și așezați sparanghelul organizat în ea. Când urmele de la grill încep să se vadă întorceți-l pe cealaltă parte.
- În momentul în care este gata- îl și serviți pe un platou, dar nu înainte de a-l stropi cu suc de lămâie și de 3 ori mai mult ulei de măsline.
- Condimentați cu sare și piper, după gust, presărați parmezan și frunze de busuioc.
- Servit lângă crackerși sau pe ei, obțineți un preparat minunat.
Rețeta mea pregătită împreună cu Dr. SCHAR va ajunge în galeria Goumardelle.
- crackers fără gluten
- sparanghel alb proaspăt – cam cât cuprindeți cu două mâini
- sucul de la jumătate de lămâie
- ulei de măsline extra-virgin
- sare
- Parmigiano Reggiano pentru ras
- busuioc proaspăt
- Pregătiți sparanghelul. Spre deosebire de cel verde, sparanghelul alb trebuie curățat de coaja. Este foarte ușor de realizat dacă folosiți un peeler pentru legume. Începeți cu vreo 5 cm. mai jos de vârf și mergeți pe toată lungimea lui. Dacă lăsați coaja va avea un gust amar. De asemenea îndepărtați capetele lemnoasa de la bază, fie le rupeți fie cu cuțitul.
- Încingeți o tigaie grill și așezați sparanghelul organizat. Când urmele de la grill încep să se vadă întorceți-l pe cealaltă parte.
- În momentul în care este gata- îl și serviți pe un platou stropit cu suc de lămâie și de 3 ori mai mult ulei de măsline.
- Condimentați cu sare și piper, după gust, presărați parmezan și frunze de busuioc.
- Servit lângă crackerși sau pe ei, obțineți un preparat minunat.
Merge si cu sparanghel verde? Ma gandesc ca da, nu?
merge si inca bine…doar ca sparanghelul verde nu trebuie curatat!!!
N-am mancat niciodata sparanghel dar uite o sa-mi iau sa-l fac pe tigaia mea ceramica cu gratar.