Supa cremă de ciuperci este ceva ce nu am cuvinte să descriu, iar în combinație ciupercile proaspete cu ciupercile deshidratate o fac to die for.
Așa cum orice cioară își laudă puii, clar ai mei sunt cei mai buni și mai frumoși și mai nemaipomeniți, dar altceva vroiam de fapt cu analogia asta…și anume ca astă supă cremă este cea mai bună supă pe care am pregătit-o / mâncat-o fără să respir, din ultima vreme. Este adevărat că mi-am pus în gând să încerc și o supă franțuzească de ceapă, dar până atunci supa de ciuperci este în top.
Ingrediente:
- 600 gr. ciuperci champignon
- o mână de hribi deshidratați
- 2 tije de țelină
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1,5 l supă de pui sau legume
- smântână pentru gătit
- pătrunjel și cimbru proaspăt
- ulei de măsline
Metoda:
- În primul rând se pun la hidratat hribii. Gustul este mai puternic și mai plăcut dacă hidratarea se face în apă rece – dar este nevoie de câteva ore, e ok dacă aveți timp. Dacă nu este timp merge și în apă fierbinte și durează doar câteva zeci de minute.
- Ciupercile proaspete se curăță de praf și alte impurități cu ajutorul unei pensule. Atenție nu se spală. Apoi se îndepărtează pielea de la exterior și se toacă mai mărunt.
- Într-un vas mai adânc se pun câteva linguri de ulei de măsline și se dau la foc. Se adaugă ceapa, usturoiul și țelina tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă se adaugă ciupercile și ierburile. Ierburile le puteți lega laolaltă și le scoateți la final. Se acoperă și se lasă la foc mic până se înmoaie.
- Hribi hidratați se scot din apă și se taie mărunt apoi se adaugă peste celelalte ciuperci. Nu aruncați apa.
- Se adaugă supa și apa în care s-au hidratat hribii.
- Se lasă să mai fiarbă încă vreo 15 minute. Se îndepărtează ierburile și cu ajutorul blender-ului de mână se transformă totul în cremă.
- Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna, după gust.
- Serviți supa fierbinte lângă niște pâine prăjită, frecată cu usturoi.
Sfat: păstrați vreo câteva ciuperci întregi și adăugați-le în supă înainte de servire.
- 600 gr. ciuperci champignon
- o mână de hribi deshidratați
- 2 tije de țelină
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1,5 l supă de pui sau legume
- smântână pentru gătit
- pătrunjel și cimbru proaspăt
- ulei de măsline
- În primul rând se pun la hidratat hribii. Gustul este mai puternic și mai plăcut dacă hidratarea se face în apă rece – dar este nevoie de câteva ore, e ok dacă aveți timp. Dacă nu este timp merge și în apă fierbinte și durează doar câteva zeci de minute.
- Ciupercile proaspete se curăță de praf și alte impurități cu ajutorul unei pensule. Atenție nu se spală. Apoi se îndepărtează pielea de la exterior și se toacă mai mărunt.
- Într-un vas mai adânc se pun câteva linguri de ulei de măsline și se dau la foc. Se adaugă ceapa, usturoiul și țelina tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă se adaugă ciupercile și ierburile. Ierburile le puteți lega laolaltă și le scoateți la final. Se acoperă și se lasă la foc mic până se înmoaie.
- Hribi hidratați se scot din apă și se taie mărunt apoi se adaugă peste celelalte ciuperci. Nu aruncați apa.
- Se adaugă supa și apa în care s-au hidratat hribii.
- Se lasă să mai fiarbă încă vreo 15 minute. Se îndepărtează ierburile și cu ajutorul blender-ului de mână se transformă totul în cremă.
- Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna, după gust.
- Serviți supa fierbinte lângă niște pâine prăjită, frecată cu usturoi.
- Sfat: păstrați vreo câteva ciuperci întregi și adăugați-le în supă înainte de servire.
De multttt timp vreau sa fac si eu… Cea la plic imi place, si am inteles ca cea facuta in casa este mai the best, dar cum am un fitos in casa… tot aman pregatirea ei..
Chiar si celor care nu le plac ciupercile, li se va parea minunata aceasta supa!
sa stii ca asa a si fost 🙂