Tartă crumble cu vișine » Bucătăria familiei mele
Tartă crumble cu vișine

Tartă crumble cu vișine

0 Comments  /  Jump to Recipe

Tarta crumble cu visine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Cu toată canicula asta vișinul meu a făcut fructe pentru prima dată.

Și cum nu puteam lăsa să treacă acest eveniment nesărbătorit am decis să le fac tartă. 

Cea mai simplă rețetă de tartă pe care o pregătesc eu … care merge atât cu vișine cât și cu cireșe.

 

Tarta crumble cu vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 


Vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Ingrediente tartă cu vișine

  • aluat de plăcintă
  • 1 ou

Umplutura 

  • 500 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr. zahăr
  • 245 gr iaurt grecesc 
  • 25 gr. făină
  • un vârf de cuțit sare

Crumble

  • 35 gr. făină
  • 50 gr. zahăr
  • 30 gr. unt

Vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Cum fac tartă crumble de vișine?

Vișinele trebuie spălate, curățate și fără sâmburi. Este alegerea ta dacă le tai în 2 sau le lași întregi. Acestă operațiune este cea mai migăloasă treabă din toată tarta asta. Restul e easy-peasy.

Dacă ai cumpărat aluatul de plăcintă urmează instrucțiunile de pe ambalaj. Când este dezghețat și gata pentru a fi umplut aranjează-l într-o tavă de 23 cm și îndepărtează-i marginile care sunt în plus.

 

 

Poți da la frigider până pregătești umplutura.

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.

Crumble. Amestecă făina, zahărul și untul cu ajutorul degetelor sau cu 2 furculițe până obții un amestec sfărâmicios. Pune deoparte.

 

Crumble - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Umplutura. Amestecă zahărul, făina, iaurtul și sarea până obții o cremă omogenă.

 

Crema de iaurt - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Tarta. Scoate tava cu aluatul din frigider. Bate oul cu o furculiță și adaugă o lingură de apă. Unge aluatul cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie. Adaugă vișinele în tavă și nivelează-le.

 

 

Toarnă deasupra umplutura din iaurt și lovește de masă de câteva ori ca să se așeze uniform. Presară deasupra crumble.

 

Tarta cu vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Dă la cuptorul preîncălzit 40-45 min până centrul tartei este copt.

 

Tarta crumble cu vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Lasă tarta să se răcească la temperatura camerei. Cea mai bună tartă este cea servită după ce s-a odihnit 10-12 ore la frigider.

 

Tarta crumble cu vișine - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

NOTE

Tarta va fi una acrișoară. Dacă vrei ceva dulce atunci folosește cireșe. 

Poți înlocui iaurtul cu smântână grasă, rezultatul va fi la fel de delicios.

 

Tarta crumble cu vișine și crema de iaurt- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

Tartă crumble cu vișine

iulie 28
: 10
: easy

By:

Ingredients
  • aluat de plăcintă
  • 1 ou
  • UMPLUTURA
  • 500 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr. zahăr
  • 245 gr iaurt grecesc
  • 25 gr. făină
  • un vârf de cuțit sare
  • CRUMBLE
  • 35 gr. făină
  • 50 gr. zahăr
  • 30 gr. unt
Directions
  • Step 1 Vișinele trebuie spălate, curățate și fără sâmburi. Este alegerea ta dacă le tai în 2 sau le lași întregi. Acestă operațiune este cea mai migăloasă treabă din toată tarta asta. Restul e easy-peasy.
  • Step 2 Dacă ai cumpărat aluatul de plăcintă urmează instrucțiunile de pe ambalaj. Când este dezghețat și gata pentru a fi umplut aranjează-l într-o tavă de 23 cm și îndepărtează-i marginile care sunt în plus. Poți da la frigider până pregătești umplutura.
  • Step 3 Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Step 4 Crumble. Amestecă făina, zahărul și untul cu ajutorul degetelor sau cu 2 furculițe până obții un amestec sfărâmicios. Pune deoparte.
  • Step 5 Umplutura. Amestecă zahărul, făina, iaurtul și sarea până obții o cremă omogenă.
  • Step 6 Tarta. Scoate tava cu aluatul din frigider. Bate oul cu o furculiță și adaugă o lingură de apă. Unge aluatul cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie. Adaugă vișinele în tavă și nivelează-le.
  • Step 7 Toarnă deasupra umplutura din iaurt și lovește de masă de câteva ori ca să se așeze uniform. Presară deasupra crumble.
  • Step 8 Dă la cuptorul preîncălzit 40-45 min până centrul tartei este copt.
  • Step 9 Lasă tarta să se răcească la temperatura camerei. Cea mai bună tartă este cea servită după ce s-a odihnit 10-12 ore la frigider.

 

 

Alte tarte

Ratatouille Galette / Tartă rustică cu legume

tartă/galette cu gălbiori

Tarta cu legume din gradina, ardei copt și branza feta

 


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese

Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese

  Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ.  La mulţi ani !  INGREDIENTE Pentru cupcakes :      180 gr. făină, trecută prin sită         1 linguriță praf de copt         […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.