Cu toată canicula asta vișinul meu a făcut fructe pentru prima dată.
Și cum nu puteam lăsa să treacă acest eveniment nesărbătorit am decis să le fac tartă.
Cea mai simplă rețetă de tartă pe care o pregătesc eu … care merge atât cu vișine cât și cu cireșe.
Ingrediente tartă cu vișine
- aluat de plăcintă
- 1 ou
Umplutura
- 500 gr vișine fără sâmburi
- 150 gr. zahăr
- 245 gr iaurt grecesc
- 25 gr. făină
- un vârf de cuțit sare
Crumble
- 35 gr. făină
- 50 gr. zahăr
- 30 gr. unt
Cum fac tartă crumble de vișine?
Vișinele trebuie spălate, curățate și fără sâmburi. Este alegerea ta dacă le tai în 2 sau le lași întregi. Acestă operațiune este cea mai migăloasă treabă din toată tarta asta. Restul e easy-peasy.
Dacă ai cumpărat aluatul de plăcintă urmează instrucțiunile de pe ambalaj. Când este dezghețat și gata pentru a fi umplut aranjează-l într-o tavă de 23 cm și îndepărtează-i marginile care sunt în plus.
Poți da la frigider până pregătești umplutura.
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
Crumble. Amestecă făina, zahărul și untul cu ajutorul degetelor sau cu 2 furculițe până obții un amestec sfărâmicios. Pune deoparte.
Umplutura. Amestecă zahărul, făina, iaurtul și sarea până obții o cremă omogenă.
Tarta. Scoate tava cu aluatul din frigider. Bate oul cu o furculiță și adaugă o lingură de apă. Unge aluatul cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie. Adaugă vișinele în tavă și nivelează-le.
Toarnă deasupra umplutura din iaurt și lovește de masă de câteva ori ca să se așeze uniform. Presară deasupra crumble.
Dă la cuptorul preîncălzit 40-45 min până centrul tartei este copt.
Lasă tarta să se răcească la temperatura camerei. Cea mai bună tartă este cea servită după ce s-a odihnit 10-12 ore la frigider.
NOTE
Tarta va fi una acrișoară. Dacă vrei ceva dulce atunci folosește cireșe.
Poți înlocui iaurtul cu smântână grasă, rezultatul va fi la fel de delicios.
Tartă crumble cu vișine
Ingredients
- aluat de plăcintă
- 1 ou
- UMPLUTURA
- 500 gr vișine fără sâmburi
- 150 gr. zahăr
- 245 gr iaurt grecesc
- 25 gr. făină
- un vârf de cuțit sare
- CRUMBLE
- 35 gr. făină
- 50 gr. zahăr
- 30 gr. unt
Directions
- Step 1 Vișinele trebuie spălate, curățate și fără sâmburi. Este alegerea ta dacă le tai în 2 sau le lași întregi. Acestă operațiune este cea mai migăloasă treabă din toată tarta asta. Restul e easy-peasy.
- Step 2 Dacă ai cumpărat aluatul de plăcintă urmează instrucțiunile de pe ambalaj. Când este dezghețat și gata pentru a fi umplut aranjează-l într-o tavă de 23 cm și îndepărtează-i marginile care sunt în plus. Poți da la frigider până pregătești umplutura.
- Step 3 Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Step 4 Crumble. Amestecă făina, zahărul și untul cu ajutorul degetelor sau cu 2 furculițe până obții un amestec sfărâmicios. Pune deoparte.
- Step 5 Umplutura. Amestecă zahărul, făina, iaurtul și sarea până obții o cremă omogenă.
- Step 6 Tarta. Scoate tava cu aluatul din frigider. Bate oul cu o furculiță și adaugă o lingură de apă. Unge aluatul cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie. Adaugă vișinele în tavă și nivelează-le.
- Step 7 Toarnă deasupra umplutura din iaurt și lovește de masă de câteva ori ca să se așeze uniform. Presară deasupra crumble.
- Step 8 Dă la cuptorul preîncălzit 40-45 min până centrul tartei este copt.
- Step 9 Lasă tarta să se răcească la temperatura camerei. Cea mai bună tartă este cea servită după ce s-a odihnit 10-12 ore la frigider.
Alte tarte
Ratatouille Galette / Tartă rustică cu legume
Tarta cu legume din gradina, ardei copt și branza feta