Acu două zile am ieșit din casă în tricou și tare mă bucuram că în sfârșit vine primăvara… efectiv am plâns azi dimineață când am văzut că ninge…nu știu cum e la voi dar la Târgu Mureș sunt 2 grade… în martie…
Oare de ce nu mai vine primăvara??? Mi-e dor de mirosul ăla de primăvară, de flori, de soare – am senzația că bateriile mele sunt descărcate complet. Până și iepurașul Duracell se oprește după atâta frig.
Și ca să schimbăm puțin subiectul și să trecem la ceva mult mai plăcut… vă prezint prânzul sau cina.
Trufe negre… cu paste. Și ce paste au ieșit! ce de arome, ce de miresme…de vis. Trufele, hribii, celelalte ciuperci, pătrunjelul, pastele – o combinație to die for.
INGREDIENTE:
- 1 trufă neagră
- Hribi deshidratați sau proaspeți
- și alte feluri de ciuperci
- Fettuccine
- Pătrunjel proaspăt
- 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- Ulei de măsline
- Sare de mare și piper
METODA:
- Dacă folosiți hribi deshidratați ar fi indicat să îi hidratați așezându-i în apă fierbinte pentru 30 minute.
- Strecurați hribii dar păstrați apa.
- Pregătiți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și ciupercile proaspete. Căliți-le până elimina tot lichidul și încep să-și schimbe culoarea. Acum este momentul sa adăugați usturoiul și hribii rehidratați. Amestecați încă un minut și adăugați pătrunjelul tocat.
- Pastele fierte și scurse se adaugă în tigaia cu ciuperci. Dacă este nevoie adăugați lichidul păstrat.
- Și acum minunea: trufa neagră se curăță cu ajutorul unei pensule și se feliază subțire cu un cuțit bine ascuțit sau o răzătoare.
- Înnobilați fiecare farfurie cu feliile de trufe și serviți.
- Noi ne-am mai presărat niște fulgi de chili și parmezan ras deasupra și ne-am bucurat de cele mai reușite paste preparate la noi în bucătărie.
Să aveți o săptămână cu soare.
Alte rețete cu trufe negre: Trufe negre, ouă, ciabatta și blue cheese
Trufe negre cu fettuccine
Trufe negre cu fettuccine si ciuperci
Ingredients
- 1 trufă neagră
- Hribi deshidratați sau proaspeți
- și alte feluri de ciuperci
- Fettuccine
- Pătrunjel proaspăt
- 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- Ulei de măsline
- Sare de mare și piper
Directions
- Step 1 Dacă folosiți hribi deshidratați ar fi indicat să îi hidratați așezându-i în apă fierbinte pentru 30 minute.
- Step 2 Strecurați hribii dar păstrați apa.
- Step 3 Pregătiți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Step 4 Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și ciupercile proaspete. Căliți-le până elimina tot lichidul și încep să-și schimbe culoarea. Acum este momentul sa adăugați usturoiul și hribii rehidratați. Amestecați încă un minut și adăugați pătrunjelul tocat.
- Step 5 Pastele fierte și scurse se adaugă în tigaia cu ciuperci. Dacă este nevoie adăugați lichidul păstrat.
- Step 6 Și acum minunea: trufa neagră se curăță cu ajutorul unei pensule și se feliază subțire cu un cuțit bine ascuțit sau o răzătoare.
- Step 7 Înnobilați fiecare farfurie cu feliile de trufe și serviți.
- Step 8 Noi ne-am mai presărat niște fulgi de chili și parmezan ras deasupra și ne-am bucurat de cele mai reușite paste preparate la noi în bucătărie.
Cred ca asteptam cu totii caldura. dar se lasa asteptata! a nins prin multe locuri, in unele am inteles ca s-a si depus.
Reteta asta ma face sa salivez mai mult dupa cum ai explicat-o pentru ca nu am mancat niciodata trufe si nici nu stiu de unde as putea sa cumpar la preturi rezonabile. insa ideea de paste cu ciuperci ma incanta asa ca iti multumesc pentru idee!
Ioanaaaa multumesc mult si sa stii ca se gasesc trufe si la Carrefour…
Tare faine sunt pozele… iar pastele cred ca-s dementiale! Nu stiam ca la Carrefour se gasesc trufe.. le voi cauta si eu prin rafturi 🙂
O reteta mai deosebita