[:ro]Aripi de pui – cu lămâie și miere[:]

[:ro]Aripi de pui – cu lămâie și miere[:]

13 Comments

[:ro]

 
 
Îmi fac eu de lucru prin congelator și găsesc două pungi mari pline cu aripi… 
și când zic aripi mă refer la aripi de pui din ăla netorturat și hrănit cu porumb, care trăiește la vilă și scurmă în pământ.
Iubesc puiul rustic cel care are gust de pui, 
 
chiar dacă nu am întotdeauna de unde să-l scot.
Acestea fiind spuse mă pun pe treabă: jumate din cantitate azi iară cealaltă jumătate mâine, deoarece vreau să o marinez peste noapte. [:][:ro]

10 aripi întregi, la care le-am îndepărtat vârful și le-am tăiat în două
1 linguriță sare de mare
sucul de la 1 lămâie
1 lingură sănătoasă de miere
3 căței usturoi sau mai mulți depinde pentru cine gătiți , dacă sunt și copii la masă folosiți mai puțin usturoi 

 
Preîncălzesc cuptorul la 200 grade C.
Sărez bine aripile de pui și le dau la cuptor pentru 30 min. fără nici un pic de grăsime. Am acoperit tava cu folie de Al.
Între timp am amestecat bine de tot sucul de lămâie cu mierea și usturoiul tocat, până s-a dizolvat mierea.
Am scos tava din cuptor și am turnat zeama obținută peste aripi, am agitat până aripile au fost complet acoperite.
 
 
Am mai dat la cuptor încă vreo 10 minute acoperit și 10 minute descoperit.
Am servit imediat.
 
 
Sfat : După ce veți pregăti prima dată acest preparat îl veți putea adapta după gustul dvs. De exemplu, eu am adăugat la final mai multă lămâie, iar copiii ar fi vrut mai puțină.
 
Poftă bună !!!
 
 

[:]


Related Posts



13 thoughts on “[:ro]Aripi de pui – cu lămâie și miere[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.