Albinița » Bucătăria familiei mele
Albinița

Albinița

0 Comments

Albinita - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Albinița este o prăjitură care nu necesită nici o introducere. O face mama, bunica sau vreo mătușă de câte ori are ocazia.

Foile moi și pufoase, umplute cu o cremă fină de griș și gem de afine ( în cazul meu ) fac din această prăjitură o experiență dulce și delicioasă, o explozie de arome divine. 


Povestea este așa. Am găsit foile cu miere în comerț la brutăria de la colțul străzii. Nu dați cu pietre, câteodată variantele ajutătoare nu sunt chiar atât de rele.

Deci prima faza a fost rezolvată prin metoda easy.

Gemul de afine îl aveam în cămara deci îmi lipsea doar crema.

CREMA pentru prăjitura albinița

  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr
  • 330 ml lapte
  • 80 gr gris și esența de vanilie

 

Fac grișul cu lapte, zahăr și esență de vanilie. Dau deoparte și las la răcit.

Untul la temperatura camerei îl pun în mixer si mixez până se face crema. Adaug grișul cu lapte răcit peste unt și mixez până se obține o cremă fină.

Asamblez astfel : foaie, cremă, foaie, gem de afine, foaie, cremă, foaie, zahăr pudră.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 


Related Posts

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]

Gem / peltea / jeleu de fructe de pădure fără sâmburi

Gem / peltea / jeleu de fructe de pădure fără sâmburi

    A început sezonul la ” gemut ” …  Și pentru că anul trecut s-a terminat foarte repede, anul ăsta am hotărât „să gem” mai mult. Am găsit pe Valea Mureșului o groază de fructe de pădure așa că mi-am făcut rost de 3 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.