[:ro]8 sfaturi de la maeștri bucătari[:]

[:ro]Următorul articol este scris de Adrian Szasz.

Iti place mancarea buna? Cui nu!? Daca vrei sa renunti la mancarea de restaurant si mai ales la cea de fast food, poate ca a venit vremea sa devii un adevarat alchimist al mancarurilor. Daca doresti sa iti incepi drumul spre maiestrie, ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa gatesti ca un adevarat master chef:

1 Apreciaza mancarea

Cultiva o apreciere pentru mancare si sensibilizeaza-ti simtul gustativ. Gandeste-te cum poti combina mancarurile pentru a obtine ceva deosebit. Fara pasiune pentru mancare si apreciere fina, nu poti spera sa iti duci hobby-ul la urmatorul nivel.

2 Fii un “tocilar al mancarii”

Invata tot ce poti despre carne, legume, fructe, fainoase, branzeturi si orice alt tip de mancare la care te poti gandi. Studiaza cat mai multe retete si vei fi surprins de cate combinatii stranii si delicioase vei gasi.

3 Planifica si cronometreaza-te cu grija

Ai in vedere timpul necesar pentru fiecare actiune, mai ales cand vine vorba de cele care implica prajeala sau fierbere. Pentru inceput, ai in vedere timpul necesar pentru a prepara ingredientul principal. O practica destul de comuna cand vine vorba de friptura este de a o praji cate 1 minut si 30 de secunde pe fiecare parte. De asemenea, ar fi ideal sa ai toate ingredientele gata in acelasi timp, asa ca poti face salata in timp ce friptura se prajeste.

4 Foloseste un cutit bun si vesela de calitate

Cutitul este o prelungire a bratului unui adevarat bucatar si este poate cea mai importanta ustensila. A incerca sa fii un bucatar bun cu un cutit prost e ca si cum ai incerca sa conduci o masina fara volan.

De asemenea, este important sa folosesti vesela speciala pentru servire si sa nu neglijezi acest aspect, intrucat materialul conteaza foarte mult, iar aspectul placut al acesteia confera un ambient placut bucatariei.

5 Siguranta de sine este cheia

Nu-ti face prea mari griji legate de eventuale greseli pe care le-ai putea face. Cu totii invatam din greseli, insa ar fi o decizie inteleapta din partea ta sa ai si un plan B in cazul in care o festelesti, mai ales daca gatesti pentru mai multe persoane.

6 Cunoaste-ti ingredientele

Cunoasterea originii ingredientelor tale este vitala. Asigura-te ca legumele si carnea provin de la distribuitori autorizati. Procurarea ingredientelor de la entitati in care poti avea incredere iti va asigura o masa lipsita de E-uri si sanatoasa cu totul.

7 Foloseste-te de toate simturile

Daca vrei sa fii un adevarat Jedi al bucatariei, ia cu tine toate cele cinci simturi atunci cand gatesti. Simtul gustativ, olfactiv, tactil, auditiv si vizual iti pot fi de mare ajutor. Observa culoarea unei fripturi, scoate puiul de la cuptor cand incepi sa simti miros intens.. lista poate continua.

8 Foloseste-ti intuitia

Atunci cand ai treaba in bucatarie, este important sa fii constient de tot ce se intampla in jurul tau. Multi-taskingul este foarte important pentru un bucatar, iar numai cu experienta iti vor intra activitatile in reflex.

Si nu in ultimul rand, pune suflet in ceea ce faci. Pasiunea pe care o ai se va resimti si in gustul mancarii prin atentia sporita pe care o acorzi detaliilor.

Dupa cum am zis, un bucatar este dezarmat fara un cutit veritabil. Rosehome iti pune la dispozitie o gama variata de cutite, vesela, precum si alte ustensile de bucatarie si de servit.

[:]


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

[:ro]Revista VEG – Toamna 2013 / Numarul 2[:]

[:ro]Revista VEG – Toamna 2013 / Numarul 2[:]

[:ro] VEG – revista care sparge tiparele VEG – Hrană și inspirație VEG – o revista marca Andie I love this project !!   Mulțumesc Andie, [:]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.