• Română
  • English

Atelier de gătit dedicat copiilor – prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

 

Toate lucrurile bune se întâmplă în bucătărie. De fiecare dată când încep un atelier mă gândesc cu puțină teamă că s-ar putea să nu reușească, să nu crească aluatul, să nu se coacă la timp, să fim în întârziere, să se întâmple ceva neprevăzut și să văd 27 de copilași căci atâția au fost dezamăgiți. Dar am observat că pe copii nu îi interesează aceste lucruri. Pentru ei cel mai important este momentul, joaca în sine, căci gătitul începe ca o joacă. Și ce dacă nu crește? Vom reuși data viitoare. Important este să fim împreună și să ne fie bine.

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

 

Gătitul este o abilitate de supraviețuire.

Gătitul este o aventură.

Copiii care care prepară mâncarea devin copii care gustă și uneori mănâncă.

Copiii care gătesc spun „pot” în locul lui „nu pot”.

Gătitul este o modalitate de a vorbi despre sănătate, despre ingrediente sănătoase.

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

Pregătiți-vă copiii pentru un viitor mai sănătos.

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

 Incă un atelier reușit și 27 de zâmbete.

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

Prăjitură cu morcovi și glazură din cremă de brânză

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150 gr. iaurt grecesc
  • 125 ml. ulei
  • 4 ouă
  • 100 gr. zahăr brun
  • 100 gr. zahăr
  • 2 lingurițe esență vanilie
  • 250 gr. făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • ½ lingurită sare
  • 1 lingură scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • 3-4 morcovi dați prin răzătoarea mică
  • unt și făină pentru uns tava

Pentru glazură:

  • 150 gr. cremă de brânză ( la temperatura camerei )
  • 40 gr. unt ( la temperatura camerei )
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • Opțional – zeamă sau coajă de lămâie sau portocală

 

 Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Se unge tava de copt cu unt, se tapetează cu făină și se pune deoparte.
  3. Într-un vas încăpător se combină ingredientele umede: ouă, iaurt, ulei, zahăr și esența de vanilie. Se amestecă până se omogenizează.
  4. In alt vas se combină ingredientele uscate: făină, praf de copt, scorțișoară, nucșoară și sare. Se amestecă.
  5. Încet se adaugă ingredientele uscate peste cele umede. Se amestecă până se obține un aluat aproape omogen. Acum se adaugă morcovii rași și se mai amestecă puțin. Nu exagerați cu amestecatul.
  6. Aluatul obținut se toarnă în tava unsă, se dă la cuptorul preîncălzit și se coace 15-20 minute sau până scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii iese curată, fără aluat prins de ea. Atunci este gata și se poate scoate din cuptor.
  7. Se lasă prăjitura să se răcească puțin și apoi se scoate din tavă. Dacă marginile prăjiturii nu s-au desprins loviți ușor tava de colțul mesei.
  8. Între timp se pregătește glazura. Folosind un mixer electric se bate crema de brânză împreună cu untul, zahărul pudră și vanilia până la omogenizare. În funcție de consistența pe care doriți să o aibă glazura dvs. s-ar putea să mai fie nevoie de una, două lingurițe de zahăr pudră. În final se adaugă coaja de portocală/lămâie.
  9. Cu ajutorul unui cuțit de unt se ornează prăjitura ( care s-a răcit între timp) după bunul plac.

atelier de gatit pentru copii - carrot cake- prajitura cu morcovi- alex juncu- bucataria familiei mele

 


Related Posts

Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese

Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese

  Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ.  La mulţi ani !     

Porc cu legume la cuptor

Porc cu legume la cuptor

    Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!! Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este o doamnă cum nu s-a […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.