Atelier de gătit pentru copii – Mini Pizza

Atelier de gătit pentru copii – Mini Pizza

0 Comments

După atâtea ateliere de prăjiturit era cazul să pregătim ceva diferit. Acesta este și motivul pentru care am ales să facem pizza. Și nu oricum, ci de la zero cu aluat și tot tacâmul.

Toți copiii s-au distrat de minune. Aluatul a fost unul simplu pe bază de iaurt și făină, iar ingredientele folosite au fost cele clasice, lăsând loc de creație pentru pizza pregătită acasă.

Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu

Ingrediente:

Se obțin 20-25 pizza mici sau o pizza de 30 cm

  • 250 gr. făină (o cană) și ceva mai mult pentru frământat
  • 300 gr. iaurt grecesc 10% ( o cană)
  • 2 lingurițe sare
  • 8 gr. praf de coptAtelier de gatit pentru copii - Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu

Pentru topping

  • Passatta de roșii sau sos de pizza
  • Oregano uscat
  • Mozarella rasă
  • Porumb, ciuperci, masline
  • Peperoni, prosciutto

Atelier de gatit pentru copii - Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu

Metoda:

 Într-un castron se toarnă iaurtul grecesc și făina amestecată cu praful de copt și sarea.

 Se amestecă cu o lingură până se combină bine. Pe blatul de lucru curat se presară făină și se transferă aluatul. Se frământă până când aluatul nu mai este lipicios și devine elastic ( 8-10 min)

Se întinde aluatul la grosimea dorită 5-6 mm și se decupează după dorința fiecăruia sau se face o pizza mare. Copiilor le va plăcea să întindă aluatul cu mâna și de aceea puteți împărți aluatul în bile mai mici și îi lăsați să le modeleze singuri.

Se așează aluatul pregătit cu hârtie de copt.

Atelier de gatit pentru copii - Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu

Se unge aluatul cu pastă de roșii. Se presară oregano, mozzarella rasă și apoi urmează toppingurile preferate : porumb, măsline, ciuperci, peperoni, prosciutto etc.

Se dă la cuptor preîncălzit de 220-230 de grade, timp de aproximativ 10 minute.( este nevoie de o temperatura mai ridicată a cuptorului pentru a obține un aluat perfect copt: nici prea alb, nici prea moale).

Vă mai uitați din când în când în cuptor și ajustați temperatura dacă e nevoie.

Atelier de gatit pentru copii - Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu

 Serviți cu poftă!

Atelier de gatit pentru copii - Mini pizza - Bucataria familiei mele -alexjuncu


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Cobbler de rabarbar si cirese

Cobbler de rabarbar si cirese

Scroll for English     Repede până nu se termină cireșele. Sau nu ați văzut în piață ? Oare e sezon la cireșe?? oricum ar fi, dacă găsiți și v-ați săturat să le mâncați în starea lor naturală merită să încercați. Nu ați găsit rabarbăr […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.