Atelier de gatit pentru copii – muffins cu rubarba

Atelier de gatit pentru copii – muffins cu rubarba

0 Comments

 

Muffins cu rubarbă

 Ingrediente:

  • 125 gr. făină
  • 75 gr. zahăr
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 ou
  • 1 fir de sare
  • ½ linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit bicarbonat
  • 125 ml. iaurt grecesc 2%
  • 50 gr. unt topit
  • esență de vanilie
  • rubarbă tăiată cuburi

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

Realizarea aluatului se face prin mixarea ingredientelor uscate împreună: făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și sarea. Se pun deoparte.

Într-un alt castron, se amestecă împreună : oul bătut cu furculița, iaurtul, vanilia, zahărul, untul topit și răcit, până când se obține o compoziție omogenă. 

Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate. Acum se amestecă și rubarba.

Nu amestecați excesiv. Doar până când nu se mai vede făina.

Aluatul obținut se pune cu lingura în forme. Opțional puteți presăra deasupra fiecărui muffin puțin zahăr amestecat cu scorțișoară.

Se coace timp de 20 minute, sau până când partea de sus a muffin-ului este ușor rumenită și scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.

Se servesc la temperatura camerei.


Related Posts

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara ALUATUL pentru rulouri cu scorțișoara sau cinnamon rolls 250 gr. făină ( depinde de cât cere aluatul) 1/4 plic praf de copt 1/8 linguriță de bicarbonat 140 ml. iaurt grecesc 10% 50 gr. unt 82% grăsime ( la […]

Gem de rabarbar

Gem de rabarbar

  De câteva zile am făcut „Dulceaţă de căpşuni cu rabarbăr„ și mi-au mai rămas câteva fire de rabarbăr . Cum compotul nu prea place băieților, dar la clătite merge orice fel de gem am făcut și câteva borcănașe cu gem de rabarbăr.   Pentru 3 borcănașe am folosit   * 500 gr. rabarbăr     *250 gr. zahăr ( cantitatea de zahăr este în funcție de ce tip de Gelfix folosiți, eu aveam în dotare Gelfix […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.