• Română
  • English

cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece

 
In onoarea acestui val de căldură am pregătit un cheesecake fără cuptor, fără coacere, adică am făcut ceva dulce fără să folosesc cuptorul… și este bun, chiar foarte bun … omul meu a lansat deja comenzile următoare de genu: ” dacă se poate aș vrea și mâine, și poimâine și săptămâna viitoare…ah și poate încerci și cu alte fructe….”
Deci da, va fi unul din acele deserturi care le veți găsi la noi în frigider pentru restul verii…

 

Cantitățile sunt pentru o tavă de chec ( dacă folosiți o tavă specială de cheesecake cam de 20 cm. atunci dublați cantitățile)

 
pentru blat am folosit: 200 gr. biscuiți cu unt și 80 gr. unt topit
pentru cheesecake :
– vreo 6-7 caise coapte
– o foaie de gelatină
– 150 gr. ciocolată albă
– 150 ml. frișcă lichidă
– 125 gr. cremă de brânză  Philadelphia
– 50 gr. zahăr brun
– 1 plic zahăr vanilat
 
 

Biscuiții se pun într-o pungă de plastic și se zdrobesc cu sucitorul, sau puteți folosi un robot de bucătărie. Depinde ce aveți la-îndemnă.

 

Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul. Ungeți cu unt sau folosiți hârtie de copt pentru a tapeta forma de copt. Turnați amestecul de biscuiți în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare se pune forma la răcit până faceți crema.

 
ei și acuma crema…
 
Într-un vas cu apă rece se pune foaia de gelatină la înmuiat.
Vreo 3 caisele se spală și se taie mărunt, asta după ce le-ați scos sâmburii.
Trebuia să vă arăt ce cuțit verde am primit…nu m-am putut abține …
 
 
Ciocolata albă împreună cu 50 ml frișcă lichidă se pun la topit deasupra unui vas cu apă care fierbe. Se amestecă din când în când până se topește toată ciocolata.
Crema de brânză se amestecă cu zahărul ( brun și vanilat).
Se bate restul de frișcă până face vârfuri. Frișca se adaugă peste crema de brânză.
 
 
Când ciocolata este topită complet se adaugă gelatina ( după ce ați scurs apa ) și se amestecă bine până se dizolvă complet.
 
Peste crema de brânză cu frișcă se adaugă ciocolata, apoi caisele mărunțite. Se toarnă crema obținută peste biscuiți și se lasă să stea peste noapte ( minim 4 ore dacă nu aveți răbdare).
 
 
A doua zi se ia restul de caise și se taie în sferturi. Se tapetează o tavă din aia tip grătar cu folie de Al și se așează caisele. Se pudrează cu zahăr pe deasupra, de preferat zahăr pudră și se lasă pe foc să se rumenească. Când s-au înmuiat și considerați că s-au prăjit suficient se i-au de pe foc și se lasă la răcit.
 
 
Scoateți cheesecake-ul de la frigider, aranjați caisele prăjite și răcite și răzuiți niște ciocolată albă …
 
 
 
Asta da cheesecake la rece !!!
 
 
 
 
Sursa: GoodFood Romania
 
 

Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

      Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l alege […]

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

  S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la o […]



15 thoughts on “cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.