Ciuperci pane

Ciuperci pane

0 Comments  /  Rețeta

Macrolepiota procera - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Ciuperci. Proaspete. Am fost la cules în spatele casei. E sezon.

Macrolepiota procera (piciorul căprioarei sau pălăria șarpelui) este cea mai cunoscută și mai mare ciupercă. 

Am încercat să gătesc ciuperca asta în mai multe feluri dar așa cum e ea tăvălită prin pesmet și prăjită în baie de ulei priceless.

Crispy breaded mushrooms - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente ciuperci pane

  • ciuperci Macrolepiota procera / piciorușul căprioarei
  • 3 ouă
  • făina
  • pesmet panko 
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper
  • maioneza, lămâie necerată, chives, pătrunjel, usturoi

Piciorușul caprioarei - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Pregătești ciupercile. Le cureți cu o pensulă de impurități și îndepărtezi piciorușul. Nu le speli. Niciodată. Ciupercile nu se spală.

Iei 3 vase adânci în care pregătești făina – ouăle bătute bine cu furculița – pesmet. În ou adaugi puțină sare, iar în pesmet opțional poți adăuga praf de usturoi, ierburi și paprika. Ciuperca o tăvălești mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet. 

Piciorușul caprioarei pane - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

După ce scoți ciuperca din pesmet o scuturi puțin și o așezi deoparte. Să ai grijă să fie acoperită peste tot.

Pregătești toate ciupercile și apoi te apuci de prăjit.

Piciorușul caprioarei pane - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Ai nevoie de o tigaie încăpătoare și cel putin 2 degete de ulei. Încingi uleiul și prăjești ciupercile pe rând, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Mai adaugi ulei dacă e nevoie. Ciupercile le scoți pe șervețele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.

Acum pregătești maioneza. Indiferent că e maioneza de casă sau din comerț, adaugi în ea coaja de lămâie, usturoi pisat, pătrunjel și chives mărunțit. 

Ciuperci pane - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Servești imediat ciupercile însoțite de maioneză și felii de lămâie.

Ciuperci pane - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Ciuperci pane - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

This recipe has no ratings just yet.

Ciuperci pane

octombrie 23
: easy

By:

Ingredients
  • ciuperci Macrolepiota procera / piciorușul căprioarei
  • 3 ouă
  • făina
  • pesmet panko
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper
  • maioneza, lămâie necerată, chives, pătrunjel, usturoi
Directions
  • Step 1 Pregătești ciupercile. Le cureți cu o pensulă de impurități și îndepărtezi piciorușul. Nu le speli. Niciodată. Ciupercile nu se spală.
  • Step 2 Iei 3 vase adânci în care pregătești făina – ouăle bătute bine cu furculița – pesmet. În ou adaugi puțină sare, iar în pesmet opțional poți adăuga praf de usturoi, ierburi și paprika. Ciuperca o tăvălești mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet.
  • Step 3 După ce scoți ciuperca din pesmet o scuturi puțin și o așezi deoparte. Să ai grijă ca ciuperca să fie acoperită peste tot. Pregătești toate ciupercile și apoi te apuci de prăjit.
  • Step 4 Ai nevoie de o tigaie încăpătoare și cel putin 2 degete de ulei. Încingi uleiul și prăjești ciupercile pe rând, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Mai adaugi ulei dacă e nevoie. Ciupercile le scoți pe șervețele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
  • Step 5 Acum pregătești maioneza. Indiferent că e maioneza de casă sau din comerț, adaugi în ea coaja de lămâie, usturoi pisat, pătrunjel și chives mărunțit.
  • Step 6 Servești imediat ciupercile însoțite de maioneză și felii de lămâie.

Crispy breaded mushrooms - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Alte ciuperci 


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

    Funny Story despre topinambur Se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era.  Mă uit la etichetă […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

Paste – întotdeauna binevenite! Cu broccoli și hribi pregătite la abur în Bamboo Steamer. Și crutoane, usturoi și coaja de lămâie



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.