• Română
  • English

Ciuperci shiitake, Bok choy, Tăiței de celofan și piept de pui la grătar

 

Ce poate fi mai bun decât o farfurie colorată?? și dacă mai pui la socoteală că este și bună și gluten free e clară situația.

Noi am mâncat-o la prânz dar poate fi și o cină nu foarte târzie,  poate fi ceea ce doriți voi să fie.

Este pentru prima dată când pregătesc Ciuperci shiitake… și nu pentru că nu am vrut ci pentru că nu am găsit niciodată la noi, ceea ce face parte din dezavantajele vieții la târg. Poate unii din voi zâmbesc dar să știți că eu nu glumesc, sau mă rog nu glumesc când este vorba de mâncare.

Încă nu îmi vine să cred că în 45 min. am reușit să pregatesc tot … asta însemnând cumpărături, pregătire, preparare și fotografii. A fost o zi bună !! și de aceea m-am grăbit să vă povestesc cum stă treaba cu farfuria mea.

 

INGREDIENTE:

  •     1 piept de pui, de dimensiuni medii
  •     2 bucăți bok choy ( varză chinezească )
  •     coriandru proaspăt
  •     1 cățel de usturoi
  •     1 linguriță ghimbir, măcinat uscat ( praf)
  •     1 caserolă ciuperci Shiitake ( vreo 2 căni mari)
  •     un pachet de 200 gr. tăiței de celofan (tăiței din fasole mung )
  •     2 linguri de ulei de măsline
  •     nuci caju, prăjite

Pentru dressing:

  •     2 linguri de miere
  •     1/4 cană suc de lămâie (dintr-o lămâie mai mică)
  •     2 linguri sos de soia
  •     1 linguriță fulgi de ardei roșii
  •     sare și piper negru
  •     2 linguri ulei de susan


  •     Într-un castron se combină sucul de lămâie, sosul de soia, mierea, fulgii de ardei, ghimbirul, sare și piper după gust și se amestecă bine.
  •     Se adaugă încet uleiul de susan, până când amestecul devine puțin mai gros. Se pune deoparte.
  •     Pieptul de pui se asezonează cu sare, piper proaspăt și puțină boia de ardei dulce și se pregătește pe grătarul încins, după bunul plac. Când este gata se taie în bucăți.
  •     Între timp se pune la fiert apa pentru tăiței. Citiți instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă încadra în timp. Nimănui nu-i plac tăițeii reci sau nefierți.
  •     Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile întregi și usturoiul tăiat felii subțiri. Se asezonează cu sare de mare și se agită vreo 4 minute peste un foc mediu.
  •     Se desfac frunzele bok choy-iului prin îndepărtarea părții de jos și se adaugă peste ciuperci.
  •     Lăsați pe foc încă vreo 3-4 minute, până frunzele bok choy-iului se înmoaie puțin.
  •     Într-o altă tigaie sau în cuptor prăjiți nucile caju.

         Cam asta este tot și se presupune că toate preparatele sunt fierbinți, deoarece le-ați terminat aproximativ în același timp, mai trebuie doar să pregătim farfuria.
         Se ia un bol mai adânc și se așează tăițeii. Peste ei se toarnă vreo 2-3 linguri de dressing.

         Deasupra se așează ciupercile, bok choy-ul și pieptul de pui. Se împrăștie deasupra nucile caju și coriandru proaspăt. 

        Se stropește preparatul cu mai mult sos și se servește.

 

CIUPERCI SHIITAKE, BOK CHOY, TĂIȚEI DE CELOFAN SI PIEPT DE PUI LA GRATAR

Monday, 27 February 2017
: 2
: EASY

By:

Ingredients
  • 1 piept de pui, de dimensiuni medii
  • 2 bucăți bok choy ( varză chinezească )
  • coriandru proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir, măcinat uscat ( praf)
  • 1 caserolă ciuperci Shiitake ( vreo 2 căni mari)
  • un pachet de 200 gr. tăiței de celofan (tăiței din fasole mung )
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • nuci caju, prăjite
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri de miere
  • 1/4 cană suc de lămâie (dintr-o lămâie mai mică)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță fulgi de ardei roșii
  • sare și piper negru
  • 2 linguri ulei de susan
Directions
  • Step 1 Într-un castron se combină sucul de lămâie, sosul de soia, mierea, fulgii de ardei, ghimbirul, sare și piper după gust și se amestecă bine.
  • Step 2 Se adaugă încet uleiul de susan, până când amestecul devine puțin mai gros. Se pune deoparte.
  • Step 3 Pieptul de pui se asezonează cu sare, piper proaspăt și puțină boia de ardei dulce și se pregătește pe grătarul încins, după bunul plac. Când este gata se taie în bucăți.
  • Step 4 Între timp se pune la fiert apa pentru tăiței. Citiți instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă încadra în timp. Nimănui nu-i plac tăițeii reci sau nefierți.
  • Step 5 Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile întregi și usturoiul tăiat felii subțiri. Se asezonează cu sare de mare și se agită vreo 4 minute peste un foc mediu.
  • Step 6 Se desfac frunzele bok choy-iului prin îndepărtarea părții de jos și se adaugă peste ciuperci.
  • Step 7 Lăsați pe foc încă vreo 3-4 minute, până frunzele bok choy-iului se înmoaie puțin.
  • Step 8 Într-o altă tigaie sau în cuptor prăjiți nucile caju.
  • Step 9 Se ia un bol mai adânc și se așează tăițeii. Peste ei se toarnă vreo 2-3 linguri de dressing.Deasupra se așează ciupercile, bok choy-ul și pieptul de pui. Se împrăștie deasupra nucile caju și coriandru proaspăt.
  • Step 10 Se stropește preparatul cu mai mult sos și se servește

 


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

  Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

    Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *