Crumble cu piersici și afine

Crumble cu piersici și afine

11 Comments

 

 

Primesc piersici … atât de bio erau piersicile astea de nu vă vine să credeți…  aromate, savuroase, proaspăt culese din copac, nestropite nici măcar odată, cu puf pe ele și urâte, mai frate, urâte dar bune rău.      

crumble

     felii de piersici coapte ( curățate de coajă )

     afine

     50 gr. zahăr brun

     2 linguri de făină

     1 linguriță suc de lămâie

     1/2 linguriță coajă rasă de lămâie

     1/2 linguriță scorțișoară

 

    topping:

     1 ceașcă făină (125 gr)

     1 cană de zahăr ( 200 gr)

     1 linguriță praf de copt

     o pișcătură de sare

     1/4 linguriță nucșoară măcinată

     1 ou, ușor bătut

     100 gr. de unt, topit și răcit

     Înghețată, opțional dar musai    

 
  Luați un vas termorezistent ( sau mai multe da mai mici ) și ungeți-l cu unt. Așezați frumușel în vas feliile de piersici și afinele. 
 
 
Într-un castron mai mic amestecați zahărul brun, făina, sucul și coaja de lămâie și scorțișoara. Se presară amestecul peste fructe.
Amestecați apoi făina, zahărul, praful de copt, sarea și nucșoara. Se adaugă în compoziție și oul bătut până când amestecul se aseamănă cu niște firimituri mari.
Se presară peste fructe.
Deasupra se toarnă uniform untul.
 

     Se coace la 180 de grade pentru 25-30 de minute. 

 
 

Serviți cu înghețată, cât încă crumble-ul este cald, pentru un gust desăvârșit.

 

 

Poftă bună !!!
 
 

 

alte rețete CRUMBLE

 

 


Related Posts



11 thoughts on “Crumble cu piersici și afine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.