[:en]Baked Apple Cuplettes[:ro]Cuplettes cu măr copt – Baked Apple Cuplettes[:]

[:en]

 Când iți place mărul copt măcar atât cât îmi place mie cauți tot felul de preparate în care să-l poți strecura sau să-l faci chiar personaj principal. Mirosul de măr copt are ceva care îmi aduce aminte de bucătăria mamei mele. Când eram copii și odorizantele erau ceva de domeniul SF-ului, mama punea în cuptor câte un măr la copt, așa pentru miros … și uite cum parfuma ea toată casa … niciodată nu știai ce gătește deoarece totul plutea într-un parfum de măr copt.
 
 Asta este de departe cea mai simplă rețetă cu măr copt pe care am încercat-o ever .





                                     Am folosit :
  • aluat foietaj lăsat la temperatura camerei
  • 2 linguri unt topit
  • 2 lingurițe de zahăr pudră
  • 3 mere, spălate și tăiate în felii subțiri
  • 2 plus 1 lingurițe zahăr brun
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • o pișcătură de nucșoară
  • 2 lingurițe suc ​​de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță de coajă de lămâie









Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Desfaceți aluatul pe blatul de lucru și tăiați-l cu cuțitul de pizza în pătrate. Calculați în așa fel încât să obțineți 12 bucăți. Luați o tavă de brioșe și puneți hârtii de copt sau ungeți cu unt și tapetați cu făină. Fiecare pătrat de aluat se transformă într-un  coșuleț și se așează în tavă. Se pensulează cu unt topit şi se presară cu zahăr pudră fiecare coșuleț.

 Combinați într-un vas restul ingredientelor : merele feliate, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, sucul și coaja de lămâie, păstrând 1 linguriță zahăr brun. Împărțiți merele în coșulețe și presărați deasupra cu restul de zahăr brun.

 Și ca de obicei mie mi-a fost șterpelit o parte din zahărul presărat și vreo câteva felii de măr … se pare că erau foarte delicioase mânjite cu toate condimentele.

Coaceți timp de 25-30 minute sau până când aluatul se umflă și devine auriu.

 
Se servește cu înghețată de vanilie lângă.
Poftă mare !!!



























adaptate după Donna Hay
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
 Când iți place mărul copt măcar atât cât îmi place mie cauți tot felul de preparate în care să-l poți strecura sau să-l faci chiar personaj principal. Mirosul de măr copt are ceva care îmi aduce aminte de bucătăria mamei mele. Când eram copii și odorizantele erau ceva de domeniul SF-ului, mama punea în cuptor câte un măr la copt, așa pentru miros … și uite cum parfuma ea toată casa … niciodată nu știai ce gătește deoarece totul plutea într-un parfum de măr copt.
 
 
 
 Asta este de departe cea mai simplă rețetă cu măr copt pe care am încercat-o ever .



          Am folosit :

aluat foietaj lăsat la temperatura camerei
2 linguri unt topit
2 lingurițe de zahăr pudră
3 mere, spălate și tăiate în felii subțiri
2 plus 1 lingurițe zahăr brun
1/2 linguriță de scorțișoară
o pișcătură de nucșoară
2 lingurițe suc ​​de lămâie proaspăt stors
1 linguriță de coajă de lămâie

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Desfaceți aluatul pe blatul de lucru și tăiați-l cu cuțitul de pizza în pătrate. Calculați în așa fel încât să obțineți 12 bucăți. Luați o tavă de brioșe și puneți hârtii de copt sau ungeți cu unt și tapetați cu făină. Fiecare pătrat de aluat se transformă într-un  coșuleț și se așează în tavă. Se pensulează cu unt topit şi se presară cu zahăr pudră fiecare coșuleț.

 Combinați într-un vas restul ingredientelor : merele feliate, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, sucul și coaja de lămâie, păstrând 1 linguriță zahăr brun. Împărțiți merele în coșulețe și presărați deasupra cu restul de zahăr brun.

 Și ca de obicei mie mi-a fost șterpelit o parte din zahărul presărat și vreo câteva felii de măr … se pare că erau foarte delicioase mânjite cu toate condimentele.

Coaceți timp de 25-30 minute sau până când aluatul se umflă și devine auriu.

Se servește cu înghețată de vanilie lângă.
Poftă mare !!!

 
 

 

[:]


Related Posts

[:ro]Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea[:]

[:ro]Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea[:]

[:ro]              Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să începi […]

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

[:en]   Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!!   Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.   Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit […]



11 thoughts on “[:en]Baked Apple Cuplettes[:ro]Cuplettes cu măr copt – Baked Apple Cuplettes[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.